• Iranul a livrat rachete Rusiei, dar nu și lansatoare mobile cu rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune, spun surse Reuters.
  • Teheranul neagă că ar fi furnizat Moscovei rachete sau mii de drone pe care Kievul și oficialii occidentali au declarat că Rusia le folosește.
  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat la 10 septembrie că Iranul a livrat Fath-360 Rusiei și „probabil că le va folosi în câteva săptămâni în Ucraina”.

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar nu și lansatoare mobile cu rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune, spun surse Reuters. SUA a acuzat săptămâna trecută Teheranul că a trimis la Kremlin aceste lansatoare pentru a fi folosite în Ucraina.

Sursele – un diplomat european, un oficial european al serviciilor de informații și un oficial american – au declarat că nu este clar de ce Iranul nu a furnizat lansatoare cu rachetele Fath-360.

Teheranul neagă că ar fi furnizat Moscovei rachete sau mii de drone pe care Kievul și oficialii occidentali au declarat că Rusia le folosește împotriva țintelor militare și pentru a distruge infrastructura civilă, inclusiv rețeaua electrică a Ucrainei.

Recomandări

ZILELE BUCUREȘTIULUI
IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
CE FACI LA OKTOBERFEST?

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat la 10 septembrie că Iranul a livrat Fath-360 Rusiei și „probabil că le va folosi în câteva săptămâni în Ucraina”.

Citește și