• 125 de drone ucrainene au fost doborâte duminică deasupra Rusiei. 16 civili au fost răniți.
  • Documente oficiale obținute de The Insider confirmă că Navalnîi a fost otrăvit în închisoare.
  • Alte 18 drone au fost raportate deasupra regiunii Rostov din Rusia, unde resturile căzute au declanșat un incendiu de vegetație, a declarat guvernatorul Vasili Golubev.

UPDATE ORA 12:00 – Ministrul de externe ucrainean Andrii Sybiha se întâlnește cu Peter Szijjarto în Ungaria

Noul ministru de externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, a sosit la Budapesta pe 30 septembrie pentru a se întâlni cu omologul său ungar, Peter Szijjarto.

Miniștrii au început discuțiile în format unu la unu, potrivit unui comunicat postat pe rețelele de socializare.

Cei doi sunt așteptați să discute, printre altele, despre dezvoltarea relațiilor, punerea în aplicare a proiectelor comune, inclusiv protecția drepturilor minorităților naționale, și aderarea Ucrainei la UE și NATO.

Recomandări

LE PEN URMĂRITĂ PENAL
VORBE GRELE
REVIN INUNDAȚIILE
DRAGON A AJUNS
NOUL ȘEF HEZBOLLAH
PAPA, ÎN VIZITĂ SURPRIZĂ

Budapesta s-a opus în mod repetat aderării Ucrainei la NATO și la UE, sancțiunilor împotriva Rusiei, a subminat eforturile occidentale de ajutorare a Ucrainei și a menținut relații strânse cu Moscova pe parcursul întregului război, conform Kyiv Independent.

UPDATE ORA 11:00 – Putin afirmă că Rusia va îndeplini „toate obiectivele stabilite” în Ucraina

Vladimir Putin, a difuzat un mesaj video pentru a marca a doua aniversare a ceea ce Rusia numește „Ziua Reunificării” – doi ani de când Moscova a revendicat oficial regiunile Donețk, Luhansk, Zaporizhzhia și Kherson ca fiind ale sale.

Adevărul este de partea noastră. Toate obiectivele stabilite vor fi atinse”, a declarat Putin în mesajul său video de luni.

El a continuat să critice „elitele occidentale” care, în opinia sa, „au transformat Ucraina în colonia lor, o bază militară îndreptată împotriva Rusiei” și care au alimentat „ura, naționalismul radical … ostilitatea față de tot ce este rusesc”.

Astăzi luptăm pentru un viitor sigur și prosper pentru copiii și nepoții noștri”, a spus Putin.

UPDATE ORA 10:00 – Incendiu la infrastructura critică în districtul Bashtanka din regiunea Mykolaiv

Incendiu la infrastructura critică din districtul Bashtanka din regiunea Mykolaiv ca urmare a atacului cu dronă din timpul nopții.

UPDATE ORA 9:00 – Explozii auzite ore în șir la Kiev, în timp ce capitala se ferește de valuri de drone rusești de atac

Kievul a fost ținta mai multor valuri de drone de atac rusești în cursul nopții, au anunțat autoritățile orașului pe 30 septembrie.

Sirenele de raid aerian au sunat în capitală imediat după ora 1 dimineața, semnalul de alarmă fiind dat abia după ora 6 dimineața.

În timp ce apărarea aeriană ataca dronele, corespondenții Kyiv Independent au auzit mai multe explozii, tiruri antiaeriene și sunetul UAV-urilor care zburau deasupra capului în cel puțin un cartier al orașului, conform Kyiv Independent.

Nu au fost raportate pagube sau victime în acest moment, deși Klitschko a declarat că epava unei drone a fost găsită lângă o clădire rezidențială din cartierul Obolon din Kiev.

Toate dronele de atac rusești care amenințau Kievul au fost neutralizate”, a declarat Serhii Popko, șeful Administrației militare a orașului Kiev, într-o postare pe Telegram, adăugând că mai multe valuri au atacat orașul din direcții diferite.

UPDATE ORA 8:00 – Rusia a pierdut 653.060 de militari în Ucraina de la 24 februarie 2022

Rusia a pierdut 653.060 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei la 30 septembrie.

Acest număr include 1.250 de pierderi suferite de forțele ruse chiar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a mai pierdut 8.874 de tancuri, 17.503 vehicule blindate de luptă, 25.548 de vehicule și rezervoare de combustibil, 18.822 de sisteme de artilerie, 1.204 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 963 de sisteme de apărare aeriană, 369 de avioane, 328 de elicoptere, 16.224 de drone, 28 de nave și bărci și un submarin.

UPDATE ORA 7:00 – Explozii au fost auzite la Kiev, apărarea aeriană a funcționat împotriva dronelor

Apărarea aeriană funcționează în regiunea Kiev împotriva dronelor de tip Shahed.

ȘTIRE INIȚIALĂ

125 de drone ucrainene au fost doborâte duminică deasupra Rusiei. 16 civili au fost răniți.

Alte 18 drone au fost raportate deasupra regiunii Rostov din Rusia, unde resturile căzute au declanșat un incendiu de vegetație, a declarat guvernatorul Vasili Golubev.

Numai în ultima săptămână, ruşii au lansat aproape 900 de bombe aeriene, peste 300 de drone kamikaze Shahed şi peste 40 de rachete asupra Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.