• Armata ucraineană a declarat sâmbătă că forțele sale au făcut progrese în apropiere de Robotin, pe linia frontului din sudul regiunii Zaporizhzhia.
  • Pe de altă parte, un oficial rus instalat în regiunea din estul Ucrainei spune că un civil a fost ucis și șase persoane au fost rănite, în urma unor bombardamente ucrainene în Donețk.
  • Armata ucraineană a precizat că au avut loc 33 de confruntări și a menționat că forțele de apărare ale Ucrainei au continuat o operațiune ofensivă în direcțiile Melitopol și Berdyansk.

UPDATE ORA 22.00

Autorităţile din Herson au declarat luni zi oficială de doliu, după ce şapte persoane au fost ucise duminică în timpul unui atac rusesc. Printre cei ucişi se numără o familie de patru persoane, doi adulţi şi doi copii, o fetiţă de 23 de zile şi fratele ei de 12 ani.

UPDATE ORA 18.00

O navă de război rusă a tras focuri de avertisment și a abordat duminică, în Marea Neagră, o navă cargo despre care susține că se îndrepta spre Ucraina, potrivit Ministerului rus al Apărării.

UPDATE ORA 16.00

Șapte persoane au fost ucise în regiunea Kherson din sudul Ucrainei în urma atacurilor rusești de duminică, potrivit oficialilor ucraineni.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil mai mic de doi ani, în satul Shyroka Balka, potrivit lui Andriy Yermak, șeful Biroului președintelui Ucrainei.

UPDATE ORA 14.00

Rusia a interceptat duminică alte trei atacuri cu drone ucrainene, două deasupra regiunii Belgorod de la frontiera de vest și unul deasupra regiunii Kursk, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Prima dronă a fost zădărnicită la primele ore ale dimineții de duminică deasupra Belgorodului.

Armata ucraineană a declarat sâmbătă că forțele sale au făcut progrese în apropiere de Robotin, pe linia frontului din sudul regiunii Zaporojie, scrie Reuters.

Știre inițială

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat, de asemenea, că printre civilii morți sau răniți se află și copii, după o zi în care rușii au lansat șase rachete și 36 de lovituri aeriene și au tras 32 de salve de rachete asupra zonelor populate și pozițiilor trupelor ucrainene.

Aceasta a precizat că au avut loc 33 de confruntări și a menționat că forțele de apărare ale Ucrainei au continuat o operațiune ofensivă în direcțiile Melitopol și Berdyansk.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei spune că forțele armatei că au avut „succes parțial în zona Robotyne din regiunea Zaporizhzhia”.

Pe de altă parte, un oficial rus instalat în regiunea din estul Ucrainei spune că un civil a fost ucis și șase persoane au fost rănite, inclusiv o fetiță de 12 ani, în urma unor bombardamente ucrainene în Donețk.