• Comentariile lui Medvedev au fost făcute după ce euro și dolarul s-au apropiat ca valoare și aproape au ajuns la un curs de schimb de unu la unu.
  • BRICS este un acronim pentru Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.
  • Economistul Jim O’Neill de la Goldman Sachs a inventat termenul BRIC (fără Africa de Sud) în 2001, susținând că până în 2050 cele patru economii BRIC vor ajunge să domine economia globală.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a remarcat marți că există posibilitatea ca BRICS, organizația din care fac parte țara sa, Brazilia, India, China și Africa de Sud, să creeze o nouă monedă de rezervă comună.

„Cea mai bună protecție împotriva putreziciunii euro va fi trecerea la noi metode de plată în comerțul cu partenerii noștri de încredere, inclusiv prin utilizarea monedelor naționale – rubla rusească, yuanul chinezesc, rupia indiană etc.”, a scris el pe Telegram. „Este clar că dolarul, euro și lira sterlină nu sunt suficiente pentru lumea modernă”.

Comentariile lui Medvedev au fost făcute după ce euro și dolarul s-au apropiat ca valoare și aproape au ajuns la un curs de schimb de unu la unu.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

BRICS este un acronim pentru Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Economistul Jim O’Neill de la Goldman Sachs a inventat termenul BRIC (fără Africa de Sud) în 2001, susținând că până în 2050 cele patru economii BRIC vor ajunge să domine economia globală. Africa de Sud a fost adăugată pe listă în 2010.