• Bill Ackman a declarat că este posibil ca al treilea război mondial să fi început, iar SUA nu au luat în considerare această perspectivă.
  • Miliardarul a declarat că SUA trebuie să impună sancțiuni mai dure și să nu mai cumpere petrol rusesc.
  • El a comparat utilizarea rachetelor rusești împotriva cetățenilor ucraineni cu camerele de gazare ale lui Adolf Hitler.

Bill Ackman a declarat, pe Twitter, că este posibil ca al treilea război mondial să fi început deja.

„Al Treilea Război Mondial a început probabil, dar am întârziat să recunoaștem acest lucru”, a declarat miliardarul, sâmbătă, pe Twitter.

„Ne aflăm la începutul aspirațiilor globale ale lui Putin. Cu fiecare ‘victorie’, el este încurajat să ia mai mult. El ne testează, iar noi eșuăm de fiecare dată la test”, a adăugat el, referindu-se la președintele rus, Vladimir Putin.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

Ackman a spus că a avut coșmaruri cu privire la posibilitatea unui nou război mondial. El a comparat visele sale recente cu cele pe care le-a avut în anul 2020, înainte ca pandemia de Covid-19 să stagneze SUA. La momentul respectiv, doar câteva mii de persoane erau testate pozitiv pentru coronavirus, în SUA, dar Ackman a spus că „iadul se apropie” și a cerut o izolare națională, în timpul unui interviu acordat CNBC.

„În ianuarie 2020, am avut coșmaruri cu privire la potențialul unei pandemii, dar toată lumea părea să creadă că sunt nebun”, a declarat Ackman pe Twitter. „Acum am coșmaruri similare”.

Ackman a declarat că NATO și SUA au acționat din „teama de a nu îl provoca pe Putin”, în timp ce Putin a declarat că sprijinul acordat de Occident Ucrainei, sub formă de sancțiuni și provizii, este „asemănător cu o declarație de război”.

Ackman a adăugat că mai sunt multe de făcut înainte ca SUA să intre „într-un război fierbinte cu Rusia”. Miliardarul a spus că SUA ar trebui să înceteze să mai cumpere petrol rusesc și să lucreze pentru a furniza Ucrainei mai multe arme și servicii. El a adăugat că, în cazul în care sancțiunile eșuează, NATO ar trebui să reconsidere aplicarea unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei.

„Când eram copil și am aflat despre Holocaust, i-am întrebat pe bunicii mei de ce nu au făcut mai mult pentru a salva milioane de oameni de la genocid în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a spus Ackman. „Nu au avut răspunsuri foarte bune. Ce le vom spune nepoților noștri când ne vor întreba de ce am permis ca zeci sau sute de mii sau milioane de ucraineni să moară?”.

Comentariile miliardarului au venit la o săptămână după ce i-a cerut președintelui Joe Biden să „stabilească o linie roșie reală” și să ia în considerare o intervenție militară în Ucraina.

Luni, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut, din nou, un boicot internațional al petrolului rusesc, precum și ca Occidentul să aplice sancțiuni noi mai dure.

Biden a cerut Congresului să aprobe un ajutor de zece miliarde de dolari pentru Ucraina. Propunerea include asistență pentru a ajuta la consolidarea apărării Ucrainei și la protejarea rețelei sale electrice. Biden a declarat că trupele americane „nu vor fi implicate în conflict” și a respins cererea Ucrainei de instituire a unei zone de interdicție aeriană. Însă, președintele a spus că SUA vor riposta dacă Rusia va acționa împotriva teritoriului NATO folosind „întreaga forță a puterii noastre colective”.

China este cea mai capabilă să pună capăt ofensivei Rusiei asupra Ucrainei

Ackman a declarat, de asemenea, că China deține cea mai mare putere atunci când vine vorba de a pune capăt atacului Rusiei asupra Ucrainei.

„Putin respectă și probabil se teme de China”, a declarat Ackman pe Twitter. „China se poate ridica pe scena mondială dacă ajută la rezolvarea acestei crize. Timpul se scurge înainte ca mulți alți copii de 18 luni să moară”.

China nu a impus, încă, nicio sancțiune Rusiei, deși ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat, luni, că țara sa este dispusă să acționeze ca mediator între cele două țări.

Un purtător de cuvânt al lui Ackman a declarat că miliardarul nu mai are nimic de adăugat la comentariile sale de pe Twitter.