Nokia anunță că va ieși de pe piața din Rusia

nokia

nokia

Nokia și-a anunțat ieșirea de pe piața rusească. Anunțul oficial a fost făcut, marți, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Pentru Nokia a fost clar, încă din primele zile ale invaziei din Ucraina, că nu va fi posibilă continuarea prezenței noastre în Rusia”, a anunțat, marți, compania finlandeză de telecomunicații într-un comunicat de presă, preluat de CNN.

Nokia a precizat că principala sa prioritate continuă să fie siguranța și bunăstarea angajaților săi.

„Din motive umanitare, guvernele occidentale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscul ca infrastructura critică a rețelelor de telecomunicații din Rusia să cedeze. De asemenea, acestea au subliniat importanța asigurării fluxului continuu de informații și a accesului la internet, care oferă perspective externe poporului rus. Prin urmare, pe măsură ce ieșim, vom urmări să oferim sprijinul necesar pentru a menține rețelele și solicităm licențele relevante pentru a permite acest sprijin în conformitate cu sancțiunile actuale”, a adăugat Nokia.

Nokia a precizat că nu se așteaptă ca această decizie să aibă un impact asupra perspectivelor sale financiare și că Rusia a reprezentat mai puțin de 2% din vânzările sale nete în 2021.

Această decizie vine după ce compania suedeză de telecomunicații, Ericsson, a anunțat, luni, că își suspendă activitatea în Rusia pe termen nelimitat.

Exit mobile version