• O explozie în centrul orașului rusesc Kirezhevsky, în apropiere de Tula, la 220 de kilometri sud de Moscova, a creat un crater și a rănit doi copii.
  • Un purtător de cuvânt al serviciilor a declarat că copiii au fost răniți de schije și nu sunt în pericol.
  • Investigațiile sunt în curs de desfășurare.

O dronă a explodat duminică în centrul oraşului rus Kirezhevsky, situat la circa 220 de kilometri sud de Moscova, potrivit autorităţilor ruse fiind vorba despre o dronă Tupolev Tu-141 lansată de Ucraina, scrie RFEL, care citează Reuters.

,,Cauza exploziei din regiunea Tula a fost un vehicul aerian fără pilot tactic de recunoaștere” , a declarat TASS, citând o sursă a agenției de aplicare a legii.

Doi copii au fost răniți şi trei clădiri rezidenţiale sunt avariate, au anunţat serviciile de urgenţă ruse. Drona era încărcată cu explozivi şi a provocat un crater la locul deflagraţiei.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Un purtător de cuvânt al serviciilor a declarat că copiii au fost răniți de schije și nu sunt în pericol.

Au apărut pe social media şi imagini de la faţa locului, ce arată un crater noroios lângă o clădire cu acoperişul şi zidurile serios avariate. Cioburi de sticlă de la ferestrele sparte s-au răspândit pe scara unui bloc din apropiere.

Armata ucraineană a efectuat în ultimele luni mai multe atacuri cu drone adânc în interiorul teritoriului rus, folosind inclusiv vechi drone sovietice Tupolev Tu-141/143, având ca ţintă baze aeriene sau obiective logistice de natură să afecteze capacitatea de luptă a armatei ruse în războiul din Ucraina.

Explozia a avut loc departe de granița dintre Rusia și Ucraina, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la o posibilă escaladare, având în vedere că Moscova ar putea considera această acțiune drept o încălcare a integrității sale teritoriale.

Citește și:

FOTO. Orlando Bloom a vizitat copiii din Ucraina. „Nu m-am așteptat ca războiul să se extindă în toată țara”

VIDEO. Exorcism în practicile poliției columbiene. Escobar se numără printre „victime”

FOTO. 2.000 de capete de berbec mumificate lăsate în cinstea lui Ramses al II-lea, descoperite în Egipt