• Polonia rămâne cel mai dedicat partener al Ucrainei din regiune, având în vedere ajutorul considerabil pe care Polonia îl oferă vecinului zi de zi.
  • După ce au trimis sute de tancuri în Ucraina, polonezii vor furniza Ucrainei 25.000 de tone de combustibil.
  • Ministrul polonez al Climei și Mediului a spus că cooperarea va continua și după război, potrivit Radio Polonia.

Polonia rămâne cel mai dedicat partener al Ucrainei din regiune, având în vedere ajutorul considerabil pe care Polonia îl oferă vecinului zi de zi.

Viceprim-ministrul și ministrul Economiei al Ucrainei Iulia Svyridenko a declarat că Polonia va furniza Ucrainei 25.000 de tone de combustibil. Acest lucru a devenit cunoscut după întâlnirea cu ministrul polonez al Climei și Mediului, Anna Moscova.

În timpul unei conferințe de presă, Svyridenko a menționat că, înainte de război, 97% din combustibil era furnizat Ucrainei din Rusia și Belarus. Astăzi aceste zone sunt blocate. Mai mult, ocupanții au distrus rafinăria Kremenchug, astfel că există o lipsă de combustibil în Ucraina.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Sviridenko a menționat că Ucraina va începe să primească resurse de combustibil polonez de la începutul săptămânii viitoare.

În plus, Anna Moskva a menționat că se lucrează la creșterea capacității graniței polono-ucrainene pentru transportul combustibilului. Potrivit acesteia, se creează noi direcții de aprovizionare și un nou sistem de securitate energetică.

Anna Moskva a subliniat că cooperarea polono-ucraineană va continua și pe timp de pace. În Ucraina, cetățenii au fost rugați de autorități să nu mai circule cu mașinile pentru a lăsa armata să folosească combustibilul existent.