• Liderul rus va discuta luni cu membrii Consiliului său de Securitate.
  • Nu a fost oferit niciun motiv pentru această întâlnire, care a fost anunțată de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
  • Evenimentul reunește, de obicei, înalți oficiali de stat și șefii agențiilor de apărare și securitate din Rusia pentru a discuta chestiuni de importanță națională.

Președintele Vladimir Putin a acuzat Ucraina de comiterea unui atac care a avariat grav un pod cheie care leagă Crimeea anexată de Rusia continentală, primele sale comentarii cu privire la un episod care a evidențiat și mai mult dificultățile armatei sale în a opta lună de la invazie.

Autorii, executorii, comisarii sunt serviciile secrete ucrainene, a declarat Putin în cadrul unei întâlniri cu Alexander Bastrykin, președintele Comisiei de Investigații a Rusiei, potrivit unei transcrieri postate pe site-ul Kremlinului. Cetățeni ai Rusiei și ai unor state străine nespecificate au ajutat Ucraina în pregătirea exploziei, a răspuns Bastrykin, potrivit transcrierii.

Ucraina nu a revendicat în mod oficial responsabilitatea pentru explozia de pe podul de miliarde de dolari care trebuia să simbolizeze permanența acaparării anterioare a terenurilor Rusiei în Ucraina, deși a comemorat explozia în câteva ore cu un nou timbru poștal. Întinzându-se pe 19 kilometri peste strâmtoarea Kerch, podul a fost un proiect emblematic pentru Putin după ce peninsula a fost anexată în 2014. Putin a inaugurat podul conducând un camion pe el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oricum ar fi, capacitatea de a viza o structură despre care se credea că a fost puternic securizată este o altă rușine pentru armata lui Putin, în timp ce forțele sale terestre se luptă în estul și sudul Ucrainei.

Acest incident îl va atinge probabil îndeaproape pe președintele Putin; a avut loc la câteva ore după cea de-a 70-a aniversare a sa, el personal a sponsorizat și a deschis podul, iar antreprenorul construcției acestuia a fost prietenul său din copilărie, a declarat Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare zilnică pe Twitter.

Podul a fost din nou parțial operațional duminică, chiar dacă bucăți mari de carosabil lâncezeau sub suprafața strâmtorii. Rusia intenționează, de asemenea, să crească numărul de traversări cu feribotul din regiunea Krasnodar către Crimeea.