• Operatorii de rețea pot limita clienții în mod egal, folosind programe de întreruperi continue.
  • Ukrenergo a precizat că energia este încă limitată.
  • În dimineața zilei de 26 noiembrie, numărul persoanelor deconectate de la rețea s-a înjumătățit față de seara precedentă.

Producția de energie electrică a Ucrainei acoperă până la 80% din necesarul clienților, iar deficitul de energie a scăzut acum la aproximativ 20%, a anunțat în dimineața zilei de 27 noiembrie, pe Telegram, operatorul rețelei naționale ucrainene Ukrenergo.

Cererea de energie din partea instalațiilor de infrastructură critică este de aproximativ 10% din cererea generală, restul energiei fiind destinată altor clienți, se arată în mesaj. În acest caz, operatorii de rețea pot limita clienții în mod egal, folosind programe de întreruperi continue.

Ukrenergo a precizat că energia este încă limitată, așa că au fost nevoiți să convină asupra unui nivel de consum pentru fiecare oblast, iar fiecare oblast ar trebui să se încadreze în cifrele date – cu întreruperi rulante și de urgență care au loc în funcție de situația din fiecare regiune.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în discursul său de seară din 26 noiembrie, a declarat că reenergizarea rețelei naționale a Ucrainei după ultimele atacuri masive de rachete și drone rusești este încă în curs de desfășurare, astfel încât nu a existat încă șansa de a asigura o alimentare stabilă cu energie electrică pentru toată lumea din țară.

În dimineața zilei de 26 noiembrie, numărul persoanelor deconectate de la rețea s-a înjumătățit față de seara precedentă. Cu toate acestea, au existat totuși limitări în alimentarea cu energie electrică a peste 100.000 de utilizatori din 14 oblasturi ucrainene și din orașul Kiev.