• Președintele rus a acuzat marți Occidentul că se folosește de conflictul din Ucraina pentru a ,,termina” Rusia, afirmând că Vestul este ,,responsabil” pentru escaladarea situației.
  • Putin a profitat de discursul său către națiunea rusă pentru a anunța că țara sa va părăsi tratatul de dezarmare nucleară.
  • Tratatul limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care SUA și Rusia le pot desfășura, precum și desfășurarea rachetelor și a bombardierelor terestre și submarine care le transportă.

Președintele rus a acuzat marți, în discursul anual adresat națiunii, Occidentul că se folosește de conflictul din Ucraina pentru a ,,termina” Rusia, afirmând că Vestul este ,,responsabil” pentru escaladarea situației.

Vladimir Putin a profitat de asemenea de discursul său către națiunea rusă pentru a anunța că țara sa va părăsi tratatul de dezarmare nucleară (Tratatul New Start, semnat în aprilie 2010 între SUA și Rusia, condusă la acea vreme de Barack Obama și Dmitri Medvedev).

De asemenea, președintele Vladimir Putin a amenințat că va efectua noi teste nucleare dacă Statele Unite vor face acest lucru primele.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Rusia își suspendă participarea la tratatul START” , a declarat liderul de la Kremlin într-un discurs puternic anti-occidental, cerând autorităților ruse să fie „pregătite pentru testele cu arme nucleare” dacă Washingtonul le va efectua primul.

Elitele occidentale nu fac niciun secret din obiectivul lor: să provoace o înfrângere strategică Rusiei, adică să ne termine odată pentru totdeauna” , a martelat el în discursul său, care intervine cu trei zile înainte de prima aniversare a ofensivei ruse, precizează Le Figaro.

Semnat la Praga în 2010 și prelungit cu cinci ani în 2021, tratatul limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care SUA și Rusia le pot desfășura, precum și desfășurarea rachetelor și a bombardierelor terestre și submarine care le transportă. Rusia deține cel mai mare stoc de arme nucleare din lume, cu aproape 6.000 de focoase, potrivit experților.

Împreună, Rusia și Statele Unite dețin aproximativ 90% din focoasele nucleare din lume, suficient pentru a distruge planeta de mai multe ori.