• Comandantul-șef al forțelor armate Valeriy Zaluzhny afirmă că aproape 9.000 de eroi au murit în războiul cu Rusia.
  • Zaluzhnyi nu a precizat dacă cifra se referă doar la membrii serviciului forțelor armate sau și la alte formațiuni și ce perioadă acoperă.
  • De la izbucnirea sa, la 24 februarie, războiul dintre Rusia și Ucraina va împlini săptămâna aceasta șase luni de când este un conflict care a zguduit lumea în întregime.

Comandantul-șef al forțelor armate ucrainene a declarat luni că aproape 9.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul războiului.

Nu numai militarii și nu numai cei care au luat armele participă la acest război, ci și micuții noștri copii, care nu au nicio vină, cu excepția faptului că s-au născut aici și în acest moment anume, a declarat Valerii Zaluzhny.

El a spus despre copii: Ei nu înțeleg ce se întâmplă, dar cu siguranță au nevoie de protecție atât în apropiere de Soledar, Bakhmut, Velyka Novosilka, cât și aici, pentru că tatăl lor a mers pe linia frontului și, poate, este unul dintre acei aproape 9.000 de eroi care au murit.

Recomandări

LIBAN ATACĂ CU 100 RACHETE
ZILELE BUCUREȘTIULUI
IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA

Cu toate acestea, Zaluzhnyi nu a precizat dacă cifra se referă doar la membrii serviciului forțelor armate sau și la alte formațiuni și ce perioadă acoperă.

Președintele Ucrainei s-a adresat, de asemenea, participanților în timpul evenimentului. Discursul meu de astăzi se referă, bineînțeles, în primul rând la veterani. Dar nu este doar pentru veterani. Nu doar pentru războinicii noștri și pentru toți cei care își dedică viața pentru a servi Ucraina cu armele în mâini. Acest apel al meu este pentru tot poporul nostru. Și este despre faptul că cauza veteranilor a devenit cu adevărat națională. Este o chestiune atât a statului, cât și a societății noastre, a declarat el, citat de site-ul oficial al președinției.

De la izbucnirea sa, la 24 februarie, războiul dintre Rusia și Ucraina va împlini săptămâna aceasta șase luni de când este un conflict care a zguduit lumea în întregime.

În timp ce Kievul se pregătește să marcheze în această săptămână Ziua Independenței, războiul continuă pe un front care se întinde pe o distanță de 1.300 de kilometri, concentrat în prezent în regiunea estică Donețk, precum și în regiunile din sudul țării, înlocuind ofensiva fulgerătoare inițială a Rusiei cu un conflict care arde lent.