• Joe Biden a anunțat că SUA taie cele mai mari bănci ale Rusiei de la sistemul global financiar (SWIFT).
  • El a precizat că SUA blochează și accesul Rusiei la tehnologie, „ceea ce îi va diminua puterea economică și îi va slăbi forțele militare pentru anii următori.”
  • Biden a mai spus că SUA vor închide spațiul aerian american pentru toate zborurile din Rusia.

Președintele SUA, Joe Biden, a transmis, marți, că aplică sancțiuni economice puternice Rusiei, împreună cu aliații săi și a declarat că Putin este acum izolat de lume, mai mult ca niciodată.

Joe Biden a declarat, marți, că Rusia va avea de suportat consecințe majore din cauza acțiunilor sale agresive asupra Ucrainei. Acesta a declarat că SUA taie cele mai mari bănci ale Rusiei de la sistemul global financiar (SWIFT).

„Împiedicând banca centrală a Rusiei să apere rubla rusească, facem ca «fondul de război» de 630 de miliarde de dolari al lui Putin să nu mai aibă nicio valoare”, a spus președintele Biden.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

El a precizat că SUA blochează și accesul Rusiei la tehnologie, „ceea ce îi va diminua puterea economică și îi va slăbi forțele militare pentru anii următori.”

În această seară, le spun oligarhilor ruși și liderilor corupți care au scos miliarde de dolari de pe urma acestui regim violent: «Gata!»”, a declarat Joe Biden.

Potrivit președintelui american, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a adunat un grup operativ dedicat pentru a urmări crimele oligarhilor ruși.

Ne alăturăm aliaților noștri europeni pentru a le găsi și a le confisca iahturile, apartamentele de lux, avioanele private. Venim după câștigurile voastre ilicite”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Biden a mai spus că SUA vor închide, asemenea multor state europene care au făcut-o deja, spațiul aerian pentru toate zborurile din Rusia, „ izolând și mai mult Rusia – și adăugând o presiune suplimentară asupra economiei lor. Rubla a pierdut 30% din valoarea sa”.potrivit președintelui SUA.

El a subliniat că economia Rusiei se clatină acum din vina lui Vladimir Putin, deoarece piața bursieră rusă a pierdut 40% din valoare, iar tranzacțiile sunt în continuare suspendate.