Ucraina a distrus 71 de drone lansate de Rusia peste noapte. Ce spun forțele aeriene ucrainene

Ukrainian air defense intercepts a Shahed drone mid-air in the third Russia aerial attack on the capital in the last 24 hours in Kyiv, Ukraine, Tuesday, May 30, 2023. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au interceptat și distrus 71 dintre cele 80 de drone rusești care au fost lansate noaptea trecută, anunță forțele aeriene ucrainene.

Alte șase drone rusești au fost neutralizate de armele electronice al Ucrainei, au spus forțele aeriene pe Telegram, scrie Reuters.

Ucraina spune că Rusia a lansat, de asemenea, două rachete ghidate din părțile ocupate ale regiunii Luhansk din Ucraina.

Forțele ruse au lovit sâmbătă seara o clădire de apartamente cu mai multe etaje din Harkov. Cel puțin 12 persoane au fost rănite și unii dintre locuitori au fost evacuați, spune primarul Ihor Terekhov.

Harkov, situat la 30 km (18 mile) de granița cu Rusia, a fost o țintă frecventă a atacurilor Moscovei de când trupele Kremlinului au lansat invazia din februarie 2022 a vecinului său mai mic.

Exit mobile version