• Viitoarele sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei vor viza băncile, în special Sberbank, precum și petrolul.
  • Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că UE lucrează la „mecanisme inteligente” pentru ca și petrolul să poată fi inclus în următoarele sancțiuni.
  • Ursula von der Leyen a declarat că prioritatea principală este de a micșora veniturile lui Vladimir Putin.

Viitoarele sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei vor viza băncile, în special Sberbank, precum și petrolul, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un ziar german, potrivit Reuters.

Bild am Sonntag, într-un interviu publicat duminică, i-a cerut acesteia să numească punctele cheie ale celei de-a șasea runde de sancțiuni planificate.

Analizăm în continuare sectorul bancar, în special Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rusesc. Și, bineînțeles, există probleme legate de energie”, a spus ea.

Recomandări

ORBAN SE ÎNTÂLNEȘTE CU PUTIN
PEDRO SANCHEZ VIZITEAZĂ ROMÂNIA
PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
ASPRETELE, VĂZUT PENTRU PRIMA OARĂ NOAPTEA
ȘTII DE VREME?
A.I. TE SCUTEȘTE DE 5 ORE DE MUNCĂ

Până acum, UE a scutit cea mai mare bancă din Rusia de rundele anterioare de sancțiuni, deoarece aceasta, împreună cu Gazprombank, este unul dintre principalele canale de plată pentru petrolul și gazele rusești, pe care țările UE le-au cumpărat în ciuda conflictului din Ucraina.

Ea a mai spus că UE lucrează la „mecanisme inteligente” pentru ca și petrolul să poată fi inclus în următoarele sancțiuni.

„Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este ca (președintele rus Vladimir) Putin să perceapă prețuri și mai mari pe alte piețe pentru livrările care altfel ar merge către UE”, a spus von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene a declarat că prioritatea principală este de a micșora veniturile lui Vladimir Putin.

La începutul lunii, UE anunța cel de-al cincilea pachet de sancțiuni îndreptat spre Rusia, în condițiile continuării agresiunilor pe teritoriul Ucrainei.