• Suntem în a 66-a zi a invaziei ruse din Ucraina, iar armata acesteia rezistă.
  • Armata Ucrainei duce greul luptelor din nou în Donbas.
  • Despre rezistenta armată ucraineană a vorbit Bogdan Nicolae, editor-șef la Monitorul Apărării și Securității.

Armata Ucrainei duce greul luptelor din nou în Donbas, acolo unde forțele trimise de Rusia încearcă să smulgă noi teritorii și o victorie pentru un centenar de lume sovietică.

Despre rezistenta armată ucraineană a vorbit Bogdan Nicolae, editor-șef la Monitorul Apărării și Securității. Suntem în a 66-a zi a invaziei ruse din Ucraina, iar armata acesteia rezistă. La Ramstein, în Germania, s-a vorbit despre o coaliție pe termen lung pentru ajutorarea militară a Ucrainei.

Ofensiva rusă în Donbas, care progresează „lent şi inegal” din cauza rezistenţei opuse de armata ucraineană, a întârziat faţă de calendarul prevăzut, a declarat vineri un înalt responsabil al Pentagonului.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Credem că au întârziat faţă de ceea ce sperau să realizeze în Donbas. Credem că au întârziat faţă de ceea ce sperau să realizeze în Donbas”, a declarat presei acest înalt responsabil sub acoperirea anonimatului.

Ei sunt departe de a face joncţiunea” între trupele intrate în regiunea Harkov (est), la nord de Donbas, şi cele venite din sudul ţării, unul dintre obiectivele armatei ruse pentru a ataca din două părţi forţele ucrainene desfăşurate pe linia frontului în jurul zonelor separatiste Doneţk şi Lugansk.