• Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat dur, vineri seară, decizia Alianţei Nord-Atlantice de a nu institui o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina.
  • Cu toate acestea, Zelenski a mulţumit ţărilor NATO care susţin Ucraina.
  • Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut evitarea implicării Alianţei Nord-Atlantice într-un conflict direct cu Rusia.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat decizia NATO de a nu impune o zonă de interdicție de zbor deasupra Ucrainei. Miniştrii de Externe din statele NATO s-au reunit la Bruxelles și au luat în calcul ideea unei „zone interzise de zbor” deasupra Ucrainei, dar au convenit ca avioanele NATO să nu opereze peste spațiul aerian ucrainean, după cum a precizat secretarul general, Jens Stoltenberg.

„Am rezistat nouă zile de întuneric, nouă zile de rău. Aceasta este de trei ori mai mult decât se aștepta întunericul și răul. Strategic, totul este clar: ucrainenii sunt uniți de la Uzhgorod la Harkov, de la Kiev la Herson. pentru Gostomel, ei vor răzbuna Herson, Hersonul nostru, Hersonul ucrainean, pe care au încercat să-l umilească astăzi, dar nu a ieșit”, a declarat președintele ucrainean.

„Ocupatorii s-au gândit că ar putea opri televiziunea pentru ucraineni, să ne oprească comunicațiile, să ne ia mâncare, ar putea opri electricitatea. S-au gândit că asta i-ar obliga pe ucraineni să se supună. Dar chiar dacă ne privați de oxigen, vom respiră adânc pentru a spune: departe cu pământul nostru!”, a transmis Volodimir Zelenski în mesajul său.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

„Garanții de securitate și promisiuni. Determinarea alianțelor. Valori care par să fi murit. Summitul NATO a avut loc astăzi. Un summit slab. Un summit confuz. Un summit care arată că nu toată lumea ia în considerare lupta pentru libertate a fi principalul scop al Europei. Toate birourile de informații NATO știu foarte bine planurile inamicului. Au confirmat și că Rusia vrea să continue ofensiva, cât poate de puternic. De 9 zile vedem un război brutal. Ne distrug orașele. Ne bombardează locuitorii, copiii, zonele rezidențiale, bisericile, școlile. Au distrus tot ce asigură o viață normală. Și vor să continue.

Știind că noi lovituri și victime sunt inevitabile, NATO a decis deliberat să nu închidă cerul deasupra Ucrainei. Credem că țările NATO însele au creat un narativ cum că închiderea cerului deasupra Ucrainei ar provoca agresiunea directă a Rusiei asupra NATO. Asta e auto-hipnoză a celor care sunt slabi, lipsiți de încredere, deși au arme, de multe ori mai puternice ca ale noastre. Trebuia să te gândești la oameni. La umanitatea însăși. Și ce părere aveți de summitul ăsta? Toți oamenii care vor muri începând de astăzi vor muri și din cauza voastră. Din cauza slăbiciunii voastre. Din cauza lipsei voastre de unitate”, a declarat Zelenski.