• Ucraina a distrus și al treilea pod în Kursk, peste râul Seym.
  • Soldații ruși au rămas fără nicio cale de aprovizionare în acea zonă.
  • Kievul controlează 80 de localități din Rusia, adică 1.200 de km².
  • În Rostov, Kievul a atacat un depozit de petrol.
  • Zelenski: În război, nu există vacanță! E nevoie de livrări de muniție.
  • În ciuda situației din Kursk, Putin este în vizită în Azerbaidjan.
  • Premierul indian Modi face o vizită oficială și în Ucraina.
  • Germania a anunțat că va înjumătăți ajutorul militar oferit Ucrainei.

Ucraina nu bate în retragere și continuă ofensiva în Kursk. După ce armata ucraineană a distrus și al treilea pod peste râul Seym, soldații ruși au rămas fără nicio cale de aprovizionare.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni că forţele ucrainene controlează peste 1.250 de kilometri pătraţi şi 92 de aşezări în regiunea Kursk a Rusiei, scrie Mediafax.

Nici la Rostov, situația nu s-a îmbunătățit. La două zile după atacul ucrainean asupra depozitului de petrol, focul încă nu a fost stins. Sunt degajări mari de fum, care se văd de la kilometri distanță, iar locuitorii au fost sfătuiți să nu iasă din case.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

În timp ce Zelenski se laudă cu rezultatele din Kursk, Putin rămâne „nemișcat” și își respectă agenda publică fără niciun fel de întrerupere. Ieri seară a ajuns într-o vizită de stat în Azerbaidjan. Putin și șeful azer, Ilham Aliev, discută despre întărirea parteneriatului dintre cele două țări.


Tot în vizită se află și premierul indian Modi, dar de data aceasta, la Kiev. Luna trecută, imediat după ce și-a recorfirmat un nou mandat în fruntea guvernului de la New Delhi, Modi a mers la Kremlin.

Dincolo de vizite statale, mai mult sau mai puțin, dorite, Ucraina pierde unul dintre cele mai mari ajutoare. Germania, care este al doilea finanțator al Kievului, după SUA, a anunțat că din 2025, va tăia la jumătate ajutorul militar pentru Ucraina.

Citește și