• Șase persoane au fost rănite și una omorâtă în Kramatorsk, Ucraina, într-un atac rusesc asupra unui hotel.
  • Ucrainenii au mai capturat două așezări rusești și înaintează cu între 1 și 3 kilometri în teritoriul Rusiei.
  • Drona cu motor cu reacție Palianîția are rază lungă de acțiune și poate lovi peste 20 de aerodromuri militare rusești.

Forțele armate rusești au desfășurat un atac masiv, duminică dimineața, asupra estului și nordului Ucrainei. În Kramatorsk, un oraș din Donețk, armata rusă a lovit un hotel în care se aflau mai mulți jurnaliști internaționali. 6 persoane au fost rănite, iar una a fost omorâtă.

Între timp, Ucraina dezvăluie o nouă dronă-rachetă, care este concepută pentru a ataca aerodromurile militare rusești. Președintele Zelenski a dezvăluit detalii despre această dronă de Ziua Independenței, când a precizat că a fost construită pentru a „distruge potențialul inamicului”.

Care sunt ultimele informații despre fronturile din Ucraina și Rusia?

În Ucraina continuă atacurile în estul țării. 6 jurnaliști ai echipei Reuters și o persoană de contact a acestora se aflau în hotelul care a fost atacat. Cei 6 jurnaliști au fost răniți, iar persoana de contact a fost ucisă. Hotelul era cunoscut ca fiind un hotel în care se cazau jurnaliștii internaționali.

Recomandări

EȘTI DISCRIMINAT LA JOB?
AVIZE AMATORILOR
CUM AJUNGI MILIARDAR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON

În această dimineață, Harkovul s-a aflat în centrul unor atacuri intense din partea rușilor. Nu se cunosc în acest moment pagubele.

În Kursk, în ceea ce privește ofensiva ucrainenilor din Rusia, Președintele Zelenski a anunțat că armata a capturat alte două așezări, însă nu a precizat despre ce fel de așezări este vorba.

Rusia a anunțat că a recapturat alte două așezări pe care armata din Ucraina le-a ocupat anterior. Ucraina este preocupată în acest moment de ceea ce se întâmplă la granița cu Belarus.

Zelenski a vorbit sâmbătă despre noua dronă-rachetă. Care sunt capabilitățile acesteia?

Este vorba despre o dronă cu motor cu reacție care are o rază lungă de acțiune. Președintele Zelenski nu a vorbit despre raza sa de acțiune, dar a spus că a fost concepută pentru a lovi peste 20 de aerodromuri rusești. Poate prinde o viteză între 400-500 km/h. Viteza îi perimite să evite unele sisteme aeriene.

Citește și