• Protestatarii ruși au mers seara la peniteniarul unde este deținut Alexei Navalnîi
  • Garda rusă a blocat intrarea protestatarilor de penitenciarul ”Tăcerea marinarului”
  • Alexei Navalnîi a fost ținut într-o încăpere de maximă securitate din penitenciar
  • Peste 3.000 de persoane au fost arestate la protestele din Federația Rusă
  • Printre reținuți la manifestațiile pro-Navalnîi au fost și 300 de minori

Protestul organizat în piața Pușkin din Moscova pentru al susține pe Navalnîi, s-a transformat într-un marș. Protestatarii au mers o oră și jumătate pe jos până la penitenciarul unde este în arest politicianul.

Alexei Navalnîi a fost ținut în ziua protestului într-o încăpere specială, de maximă securitate a FSB-ului, din cadrul penitenciarului. ”Tăcerea marinarului”. Forțele de ordine au împânzit zona cu tehnică de curățare a zăpezii și vehicule blindate ale Gărzii Ruse. Protestatarii s-au oprit la 200 de metri de penitenciar și scandau ”Libertate”.

Poliția a intervenit pentru a dispersa marea de manifestanți ajunsă în fața penitenciarului lui Navalnîi. Nu au lipsit nici câteva grenade lacrimogene și bombe de fum. Cei prinși de poliție au fost bătuți cu bastoanele și arestați pentru proteste ilegale.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Penitenciarul ”Tăcerea marinarului”, unde este acum Alexei Navalnîi, este una din cele mai vechi instituții penitenciare din Rusia, construit de țarul rus Petru cel Mare în 1775. Pe parcursul zilei de ieri au fost arestați în Federația Rusă un număr record de 3.060 de protestatari, iar peste 1.000 au fost duși în izolator. Olga Yaroslavskaya, Avocatul copilului din Federația Rusă, anunță că printre reținuți au fost 300 de minori.