• Rușii construiesc noi poziții de apărare la 17 km nord de Kursk. Oferă între 1.600 și 4.000 de dolari rușilor dispuși să sape tranșee.
  • Rușii încearcă să protejeze autostrăzile, pentru a împiedica avansul ucrainenilor.
  • Rusia continuă recrutările pentru apărarea teritoriului rus de ucraineni.

Operațiunile armatei ucrainene în regiunea Kursk din Rusia au un impact semnificativ asupra apărării, logisticii și securității rusești. 

Deși avansul forțelor ucrainene în teritoriul rus a fost încetinit ieri, rușii se tem că ofensiva ar putea înainta spre nord, astfel că au început să-și construiască noi poziții de apărare, inclusiv tranșee. Administrația de la Kiev a anunțat ieri că va permite organizațiilor umanitare internaționale să intre în regiunea Kursk, în ceea ce ucrainenii numesc „zonă tampon”. Peste 120 de mii de ruși au fost strămutați în ultimele zile, de la începutul incursiunii, și alți 180 de mii vor fi mutați în următoarele zile.

Cum își pregătesc rușii apărarea în Kursk?

Rușii au început deja să angajeze persoane care să ajute la săparea de tranșee. Sunt construite noi poziții de apărare la 17 kilometri nord de Kursk, semn că se observă o înaintare în teren a ucrainienilor spre nord. Forțele rusești încearcă să stabilizeze frontul. Au fost construite noi fortificații și noi tranșee. Rusia încearcă să își protejeze autostrăzile.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Ieri a început evacuarea a unui oraș din Kursk, care se află la 20 de kilometri de graniță ruso-ucraineană. Ucraina promite să ofere rușilor apă, mâncare și medicamente și, de asemenea, se discută despre crearea unor coridoare de evacuare atât spre Rusia cât și spre Ucraina.

Citește și