- Săptămâna aceasta va fi aprobată reforma din industria jocurilor de noroc.
- Nicio companie fără sediul social în România nu-și va putea desfășura activitățile aici.
- În 2022, românii au cheltuit 11,7mld de lei în cazinouri, sălile de noroc și online.
- Față de 2021, suma a crescut cu 15%, iar veniturile operatorilor de profil au crescut cu 40% în 5 ani.
Industria jocurilor de noroc este la un maxim istoric: în ultimul an, românii au lăsat 11,7 miliarde de lei în cazinouri, săli de jocuri de noroc și online. Cu 15% mai mult decât în 2021. Vestea vine chiar în săptămâna în care Ciolacu pare că s-a decis: vrea reforma prin care nicio companie fără sediul social în țara noastră să nu poată să-și desfășoare activitatea aici.
Advertisment
„Scopul, cel puțin la nivel declarativ, este să aducă mai mulți bani la buget din această industrie, dar există și inițiative legislative menite să mai reducă din impactul social. Este un dublaj al cifrei de afaceri în 2022, comparativ cu 2020, iarăși, foarte interesantă este scăderea numărului de companii. Din 2008 până în 2022, numărul de companii s-a înjumătățit”, a explicat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, la Aleph News.
Jocurile au un impact social foarte mare, ducând la dependențe. O persoană care era manager de cazinou din Brașov și-a dat lucrarea de disertație pe tema aceasta, spunând că există studii care arată că dependența de este, cel puțin la nivel cognitiv, mai puternică decât cea de droguri.
Recomandări
„Dependenții le vor căuta, chiar dacă nu mai sunt la îndemână. Unde, totuși, poate să fie un impact social, este la începători, poate niște elevi de liceu care chiulesc de la școală nu vor mai fi tentați să meargă până în marginea orașului”, a spus Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, la Aleph News.
Citește și
- România este pe primul loc în Europa la cazurile de infectare, în noul val de COVID. Medic: „Eu nu cred că ar trebui să ne îngrijoreze. Doar 20% se internează”
- Doar 10% dintre elevii școlilor din România studiază educația pentru sănătate. Ligia Deca: „Nu există specialiști care să le predea”
- Alexandru Rafila respinge testarea antidrog a elevilor în școli. Iulian Cristache: „Semnalul acesta de alarmă trebuia tras de mult”
Partenerii noștri