Șase ofițeri de poliție au fost uciși și 12 au fost răniți după ce bărbați înarmați au deschis focul în regiunea Daghestan din Rusia

Șase ofițeri de poliție au fost uciși și 12 au fost răniți după ce indivizi înarmați au deschis focul într-o serie de împușcături în regiunea Daghestan din Rusia, anunță ministerul rus de interne, scrie Sky News.

Atacurile au vizat o sinagogă și o biserică ortodoxă din Derbent, precum și un post al poliției rutiere, mai târziu, în Makhachkala. Un preot a fost, de asemenea, ucis în atacuri, potrivit rapoartelor.

Doi dintre atacatori ar fi fost împușcați mortal. S-a raportat că unii atacatori erau ascunși într-o clădire din Derbent, pe care poliția se pregătea să o ia cu asalt.

O operațiune antiteroristă este în curs de desfășurare pentru căutarea persoanelor înarmate în Derbent și Makhachkala – care este principalul oraș administrativ din Daghestan, a declarat Comitetul național antiterorist al Rusiei într-o declarație.

Persoane neidentificate au tras cu arme automate asupra unei sinagogi și a unei biserici”, a declarat Ministerul de Interne, potrivit Reuters. Sinagoga și biserica au fost incendiate, a adăugat ministerul.

Atacatorii ar fi fugit apoi cu o mașină. Ulterior a avut loc un schimb de focuri de armă la un post de poliție din Makhachkala, la aproximativ 125 km spre nord, de-a lungul coastei Mării Caspice, a adăugat Reuters.

Poliția se pregătea să ia cu asalt o clădire în care erau ascunși oameni înarmați în Derbent, a declarat un canal neoficial pe aplicația de mesagerie Telegram Mash.

Citește și

Exit mobile version