• Focuri de armă au izbucnit luni pe traseul unei parade de 4 iulie în Highland Park, o suburbie bogată din Chicago.
  • Reprezentantul american Brad Schneider, al cărui district include Highland Park, a declarat că el și echipa sa de campanie se adunaseră la începutul paradei când au început împușcăturile.
  • Suspectul este în continuare în libertate, a relatat WGN, citând o sursă din cadrul forțelor de ordine.

UPDATE 23.00

Reprezentanții poliției au declarat că sunt încă în căutarea unui bărbat alb, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, descris ca fiind înarmat și periculos. Autoritățile orașului au declarat că 24 de persoane au fost, de asemenea, spitalizate.

Locuitorii au fost îndemnați să rămână acasă și să-i contacteze pe cei dragi pentru a se asigura că sunt în siguranță.

UPDATE 22.00

Oficialii spun că presupusul atacator a deschis focul la paradă în jurul orei locale 10:15. Evenimentul era programat să includă care alegorice, fanfare și divertisment pentru comunitate, în timp ce orașul de lângă Chicago sărbătorea Ziua Independenței.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE

Se crede că suspectul a tras asupra membrilor publicului de pe acoperișul unui magazin din apropiere, folosind ceea ce poliția a descris ca fiind o pușcă de mare putere.

UPDATE 21.12

Suspectul este descris în prezent ca fiind un bărbat de culoare albă, în vârstă de aproximativ 18-20 de ani, cu părul negru mai lung, de constituție mică și purtând un tricou alb sau albastru.

UPDATE 20.50

Suspectul este în continuare în libertate, a relatat WGN, citând o sursă din cadrul forțelor de ordine.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Mai multe persoane ar fi fost împușcate la o paradă de Ziua Independenței din 4 iulie în apropiere de orașul american Chicago. Rapoartele arată că suspectul este baricadat în interiorul unei băcănii Sunset Foods cu ostatici.

Martorii spun că atacatorul se afla pe acoperișul Uncle Dan’s și a tras în paradă. Au fost auzite cinci sau șase focuri de armă, apoi o pauză, apoi încă cinci sau șase focuri de armă. Trăgătorul este încă în libertate, iar locuitorii din North Shore sunt rugați să rămână în casă.

Evenimentul din Highland Park, la nord de Chicago, a fost întrerupt brusc la aproximativ 10 minute după ce a început, când s-au auzit mai multe focuri de armă. Congresmanul Brad Schneider, care reprezintă districtul, a scris pe Twitter că a auzit de pierderi de vieți omenești.

Un reporter a văzut cinci persoane cu sânge pe ele, potrivit ziarului Chicago Sun-Times. Primarul din Highland Park a declarat că festivalul a fost anulat și le-a cerut oamenilor să evite zona centrală a orașului.

Locuitorul local, Miles Zaremski, a declarat pentru Chicago Sun-Times: Am auzit între 20 și 25 de împușcături, care se succedau rapid. Deci nu putea fi vorba doar de o armă de mână sau de o pușcă de vânătoare.

Imaginile postate pe rețelele de socializare sugerează că în zonă a fost trimisă o intervenție amplă a serviciilor de urgență.

Parada a fost întreruptă brusc când s-au tras focuri de armă la aproximativ 10 minute după ce a început, ceea ce a făcut ca sute de oameni să fugă pentru a se pune în siguranță, a relatat Chicago Sun-Times.