• Cel puțin patru persoane au murit, altele sunt date dispărute,
  • Mii de oameni au fost nevoiți să evacueze după ce ploile torențiale din weekend au provocat inundații pe scară largă în Bavaria.
  • Olaf Scholz a declarat că astfel de inundații nu mai sunt un „caz unic”.

Cancelarul german a declarat că inundațiile din sudul țării reprezintă un îndemn la acțiune în ceea ce privește criza climatică, în timp ce numărul morților a crescut și mii de oameni au fost nevoiți să petreacă încă o noapte în afara locuințelor lor, anunță The Guardian.

Cel puțin patru persoane au murit, altele sunt date dispărute, iar mii de oameni au fost nevoiți să evacueze după ce ploile torențiale din weekend au provocat inundații pe scară largă în Bavaria.

Luni, în timpul unei vizite la Reichertshofen, într-o zonă afectată de inundații la nord de Munchen, Olaf Scholz a declarat că astfel de inundații nu mai sunt un „caz unic”.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

„Acesta este un indiciu că ceva se întâmplă aici. Nu trebuie să neglijăm sarcina de a opri schimbările climatice provocate de om”, a declarat el jurnaliștilor. Inundațiile au fost „un avertisment pe care trebuie să îl luăm cu noi”, a adăugat el.

Premierul landului Bavaria, Markus Söeder, care l-a însoțit pe Scholz în vizita sa, a declarat că nu există o „asigurare completă” împotriva schimbărilor climatice.

„Aici se întâmplă evenimente care nu s-au mai întâmplat niciodată”, a declarat Soeder, după ce a fost declarată starea de urgență de către districtele din Bavaria.

Inundațiile, care au loc cu două săptămâni înainte ca Germania să găzduiască campionatul de fotbal Euro 2024, au ridicat îngrijorări cu privire la infrastructura de transport din jurul turneului.

Deși în zonele afectate nu se va desfășura niciun meci, s-a sugerat că perturbările cauzate de inundații ar putea avea un efect de impact asupra a sute de mii de fani ai fotbalului care se deplasează la locațiile din întreaga țară.

Inundațiile s-au soldat cu patru morți, iar alte persoane sunt încă date dispărute. În weekend, un pompier voluntar a murit în timp ce încerca să salveze persoane blocate.

Poliția din Baden-Württemberg a anunțat luni că un bărbat și o femeie au fost găsiți morți în subsolul casei lor din Schorndorf. Aceeași soartă a avut-o și o femeie de 43 de ani din Schrobenhausen, al cărei cadavru a fost găsit de salvatori.

Un alt voluntar, în vârstă de 22 de ani, era încă dispărut după ce barca sa s-a răsturnat în noaptea de duminică spre luni. O operațiune de căutare pentru găsirea salvatorului dispărut a trebuit să fie oprită din cauza apelor excepțional de mari și a curenților puternici, a declarat poliția.

Orașul istoric Regensburg, cu o populație de 150.000 de locuitori, a anunțat luni stare de urgență, deoarece apele au atins un punct critic, pe fondul temerilor că s-ar putea repeta inundațiile record din 2013 și 2002.

Citește și