• Schumer i-a spus lui Biden că ar fi mai bine pentru țară și pentru Partidul Democrat dacă și-ar încheia campania de realegere.
  • Liderul democraților din Camera Reprezentanților a SUA, Hakeem Jeffries, a exprimat opinii similare direct lui Biden.
  • Biden a răspuns spunându-i lui Pelosi că a văzut sondaje care indică faptul că poate câștiga.

Democrații de top, inclusiv liderul democraților din Senatul SUA, Chuck Schumer, și fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au sporit presiunile asupra președintelui Joe Biden pentru a se retrage din campania de realegere din cauza îngrijorărilor că nu îl poate învinge pe contracandidatul republican Donald Trump, a relatat miercuri presa americană, scrie Reuters.

Schumer i-a spus lui Biden în cadrul unei întâlniri de sâmbătă că ar fi mai bine pentru țară și pentru Partidul Democrat dacă și-ar încheia campania de realegere, a raportat ABC News.

Liderul democraților din Camera Reprezentanților a SUA, Hakeem Jeffries, a exprimat opinii similare direct lui Biden, a raportat ABC News, citând o sursă familiarizată cu conversația. CNN a relatat miercuri că Pelosi, de asemenea, i-a spus lui Biden că sondajele arată că nu îl poate învinge pe Trump și că președintele ar putea distruge șansele democraților de a recâștiga controlul asupra Camerei Reprezentanților.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Pelosi a vorbit cu Biden într-un apel telefonic recent, a raportat CNN, citând patru surse informate cu privire la apel. Niciuna dintre surse nu a indicat că Pelosi i-a spus lui Biden că ar trebui să părăsească cursa, a precizat CNN.

Biden a răspuns spunându-i lui Pelosi că a văzut sondaje care indică faptul că poate câștiga, potrivit unei surse CNN. Un purtător de cuvânt al lui Pelosi a declarat pentru CNN că Pelosi nu a mai vorbit cu Biden de vineri.

Miercuri, reprezentantul democrat Adam Schiff a devenit cel de-al 20-lea parlamentar democrat care i-a cerut public lui Biden să se retragă din cursă. Biroul lui Schumer a reacționat la raportul privind întâlnirea sa cu președintele printr-o declarație pe care a numit-o „speculație inutilă” și a declarat că Schumer „a transmis opiniile grupului său direct președintelui Biden sâmbătă”.

Citește și