Schumer și Pelosi cresc presiunile asupra lui Biden pentru a se retrage. Ce le-ar fi răspuns președintele american

Democrații de top, inclusiv liderul democraților din Senatul SUA, Chuck Schumer, și fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au sporit presiunile asupra președintelui Joe Biden pentru a se retrage din campania de realegere din cauza îngrijorărilor că nu îl poate învinge pe contracandidatul republican Donald Trump, a relatat miercuri presa americană, scrie Reuters.

Schumer i-a spus lui Biden în cadrul unei întâlniri de sâmbătă că ar fi mai bine pentru țară și pentru Partidul Democrat dacă și-ar încheia campania de realegere, a raportat ABC News.

Liderul democraților din Camera Reprezentanților a SUA, Hakeem Jeffries, a exprimat opinii similare direct lui Biden, a raportat ABC News, citând o sursă familiarizată cu conversația. CNN a relatat miercuri că Pelosi, de asemenea, i-a spus lui Biden că sondajele arată că nu îl poate învinge pe Trump și că președintele ar putea distruge șansele democraților de a recâștiga controlul asupra Camerei Reprezentanților.

Pelosi a vorbit cu Biden într-un apel telefonic recent, a raportat CNN, citând patru surse informate cu privire la apel. Niciuna dintre surse nu a indicat că Pelosi i-a spus lui Biden că ar trebui să părăsească cursa, a precizat CNN.

Biden a răspuns spunându-i lui Pelosi că a văzut sondaje care indică faptul că poate câștiga, potrivit unei surse CNN. Un purtător de cuvânt al lui Pelosi a declarat pentru CNN că Pelosi nu a mai vorbit cu Biden de vineri.

Miercuri, reprezentantul democrat Adam Schiff a devenit cel de-al 20-lea parlamentar democrat care i-a cerut public lui Biden să se retragă din cursă. Biroul lui Schumer a reacționat la raportul privind întâlnirea sa cu președintele printr-o declarație pe care a numit-o „speculație inutilă” și a declarat că Schumer „a transmis opiniile grupului său direct președintelui Biden sâmbătă”.

Exit mobile version