• Codul portocaliu de ninsori este valabil până joi, 6 aprilie, ora 14:00.
  • ANM transmite că în judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui, precum şi în zona joasă a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.
  • Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-75 km/h, va fi viscol şi vizibilitate foarte scăzută.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile care vor persista până în cursul zilei de mâine, 6 aprilie 2023, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani a luat decizia suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani”, a scris pe Facebook inspectorul şcolar general din Botoşani, Bogdan Suruciuc.

Aceeaşi decizie a fost luată şi de către CJSU Iaşi. ANM transmite că în judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui, precum şi în zona joasă a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol şi vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.

„Sunt probleme foarte mari atât în mediul urban, dar în special în mediul rural. Utilajele de deszăpezire nu fac față cantităților mari de zăpadă spulberată. Meteorologii ne-au anunțat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită, existând riscul ca drumurile să fie blocate. Trebuie să ne gândim în primul rând la siguranța cetățenilor. De aceea, s-a luat decizia ca școlile să se închidă. În plus, vor fi închise și acele tronsoane de drum unde există riscul ca oamenii să rămână blocați. Toate utilajele disponibile vor interveni astfel încât să menținem drumurile deschise, dar dacă acest lucru nu este posibil, se va lua decizia de închidere, urmând să se deschidă după ce vor interveni drumarii. Am cerut să se acorde o atenție sporită pentru cazurile medicale. Sunt oameni care trebuie să ajungă la spitale, au nevoie de dializă, de alte servicii medicale. Aceste situații vor fi prioritățile tuturor instituțiilor în această perioadă”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Codul portocaliu de ninsori este valabil până joi, 6 aprilie, ora 14:00.

Citește și: