Se schimbă politica în Ungaria? Sondajele arată o victorie sigură a formațiunii lui Viktor Orban, dar vine din urmă puternic un politician

La fel ca în România, și în Ungaria, alegerile europene vor fi comasate cu cele locale. Sondajele arată o victorie sigură a formațiunii lui Viktor Orban, dar vine din urmă puternic un politician care a făcut parte din anturajul premierului. Pentru postul de primar general al Budapestei se anunță o luptă intensă.

Timp de zece ani, Peter a participat la mai multe discuții împreună cu soția sa, în poziția de ministru și a avut acces la informații foarte sensibile ale guvernului, printre care strategia de propagandă. Se pare că el a fost timp de mai mulți ani nemulțumit de politica guvernului și de modul în care manipulează populația.

După ce s-au despărțit, el a venit în față ca un nou politician. Sondajele arătau și până acum o masă mare de dezamăgiți de politica premierului Viktor Orban, dar ei nu s-au afiliat la niciun partid existent până atunci. Formațiunea lui Peter, pornită în martie, a reușit să strângă suficienți adepți pentru a fi propulsat în sondaje deja pe locul doi.

Ofensiva electorală a lui Magyar în Ozd ar putea îngrijora partidul naționalist al lui Orban, Fidesz, care se bucură de mult timp de sprijinul romilor și al altor maghiari mai săraci, adesea din mediul rural, mulțumită programelor de sprijin în numerar și al susținerii valorilor tradiționale.

Numele său este primul pe lista partidului Tisza, dar el nu intenționează să ocupe un loc în PE dacă va fi ales, preferând să rămână în Ungaria și pregătească lupta pentru următoarele alegeri naționale, prevăzute pentru 2026.

Citește și

Exit mobile version