Secretarul general al ONU condamnă atacurile iraniene asupra Israelului, după ce i-a fost interzisă intrarea în țară

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite a condamnat atacurile iraniene asupra Israelului, după ce anterior i-a fost interzisă intrarea în țară pentru răspunsul său inițial, scrie BBC.

Vorbind în fața Consiliului de Securitate al ONU, António Guterres a declarat că a sosit momentul să se oprească ceea ce el a numit „ciclul mortal al violenței tit-for-tat” în Orientul Mijlociu. Într-o declarație anterioară, ministrul israelian de Externe, Israel Katz, l-a declarat pe Guterres persona non grata și un „secretar general anti-Israel care acordă sprijin teroriștilor”.

Comentariile au fost făcute ca răspuns la solicitarea inițială a lui Guterres de încetare a focului, dar fără a menționa în mod specific atacul iranian. Adresându-se consiliului, secretarul general al ONU a declarat că a condamnat atacul în aprilie și „așa cum ar fi trebuit să fie evident ieri în contextul condamnării pe care am exprimat-o, condamn din nou cu fermitate atacul masiv cu rachete de ieri al Iranului asupra Israelului”.
„În mod paradoxal, aceste atacuri nu par să sprijine cauza poporului palestinian sau să reducă suferința acestuia”, a spus el.

El a criticat, de asemenea, acțiunile Israelului în regiune, numind campania militară din Gaza „cea mai mortală și distructivă campanie militară din anii mei în calitate de secretar general”. Marți, Iranul a lansat aproximativ 180 de rachete balistice spre Israel, Israelul afirmând că majoritatea au fost interceptate.

Exit mobile version