• Preşedintele Comisiei de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, Mike Turner, a pus la dispoziţia tuturor membrilor Congresului informaţii despre o „ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale”.
  • Două surse familiare cu această chestiune şi un oficial american au declarat pentru CNN că ameninţarea este legată de Rusia. 
  • Turner îi cere, de asemenea, preşedintelui Joe Biden să declasifice „toate informaţiile referitoare la această ameninţare”.

Preşedintele Comisiei de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, Mike Turner, a pus la dispoziţia tuturor membrilor Congresului informaţii despre o „ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale”, anunţă CNN.

Două surse familiare cu această chestiune şi un oficial american au declarat pentru CNN că ameninţarea este legată de Rusia. Mai multe surse familiare cu informaţiile au caracterizat informaţiile ca fiind „foarte sensibile”. 

Miercuri, Turner le-a trimis colegilor săi din Congres o scrisoare în care spunea că problema urgentă este „cu privire la o capacitate militară străină destabilizatoare”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Una dintre sursele care au văzut informaţiile a confirmat că „este, de fapt, o capacitate rusă extrem de îngrijorătoare şi destabilizatoare” de care am fost informaţi recent.  Turner a spus în scrisoarea adresată colegilor că în Comisia de Informaţii a Camerei s-a votat pe 13 februarie pentru a pune anumite informaţii la dispoziţia parlamentarilor pentru a le revizui între miercuri şi vineri. 

Turner îi cere, de asemenea, preşedintelui Joe Biden să declasifice „toate informaţiile referitoare la această ameninţare”.

Totodată, consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că a contactat personal pentru a stabili o întâlnire pentru joi cu parlamentarii de top din comisiile de securitate naţională, aşa-zisul „Grup al celor opt”, format din lideri ai celor două partide din cele două camere ale Congresului.

Este greu de stabilit în acest moment dacă este vorba de acţiuni militare sau dislocări de arme de distrugere în masă (nucleare, bacteriologice, chimice), transferul de tehnologie nucleară către alte ţări, precum Iranul sau Coreea de Nord, sau capabilităţi de atac cibernetic, dar informaţiile scăpate către presă vor forţa Administraţia Biden să declasifice o parte din date pentru a le prezenta public.

Citește și: