• Noua conducere PSD va avea 21 de posturi.
  • PSD îi va schimba din funcții pe G. Firea și V. Dâncu.
  • Elisabeta Lipă, Mihnea Costoiu, Florin Jianu și Victoria Stoiciu vor fi vicepreședinți ai PSD pe domenii de activitate.

Ședință mare și importantă astăzi la PSD, înainte de Congresul de mâine.

Un Congres care-l va realege președinte al partidului, dar îl va nominaliza oficial și candidatul PSD pentru Palatul Cotroceni. Și cum candidatul Ciolacu se pregătește de Președinție, așa se pregătește și partidul. Chiar și în situația dacă va avea succes sau…nu.

Miza este să supraviețuiască Ciolacu și partidul după alegerile prezidențiale. Chiar a fost întrebat domnul Romășcanu de jurnaliști ce o să facă Ciolacu ca să evite situația lui Victor Ponta, situația lui Mircea Geoană, situația lui Adrian Nătase, situația lui Viorica Dăncilă, toți care, cumva, după ce au pierdut Cotroceniul, au pierdut și partidul și cumva au ieșit puțin și din politică majoritatea dintre ei.

Recomandări

LASĂ FRICA LA INTRARE
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL
SE ÎNTĂMPLĂ ȘI LA CASE MARI
CÂTE LIMBI VORBEȘTI?

Și a spus domnul Romășcanu că se vrea să se creeze un val pro-PSD în rândul electoratului care să-l susțină pe Mircea Ciolacu la președinție. Greu de crezut că se va întâmpla asta, nu s-a întâmplat până acum în 20 de ani. Ultimul care a pățit, care a fost pe val – și valul l-a dus la Cotroceni – a fost Ion Iliescu, care avea o altă putere în România și o altă capacitate în rândul electoratului ca lider al Partidului Social-Democrat. 

Ulterior nu a mai fost niciun lider, tocmai de aceea Ciolacu își pregătește acum partidul întotdeauna la PSD. Eu am fost acreditată pe PSD foarte mulți ani. Întotdeauna, înainte de congrese, ședința de dinainte e cea mai importantă, adică ședința de astăzi, în care ei spun „domnule, cum facem noi să iasă cum trebuie?”. Și cumva se strânge toată conducerea PSD și ne-a spus domnul Romășcanu că vor lăsa candidaturi libere, adică dacă va vrea cineva nemulțumit în sală la RomExpo să candideze, va fi lăsat să candideze. 

Îți dai seama câtă democrație e PSD, dar în general lucrurile sunt clare. Ciolacu va fi reconfirmat președinte, va avea echipă și candidat la președinție, va avea echipă pe care și-o va prezenta mâine de susținerea candidaturii la președinție și importantă este și structura de conducere a PSD-ului, pentru că ea, în general când partidele sunt pe val la guvernare, sunt foarte mulți membri ai PSD-ului care devin șefi. Când partidul e în opoziție, e așa mai urgie în opoziție, mai pe uscat, mai puțini bani de la stat, ca atare, conducerile se restrâng. 

Acum, conducerea PSD va avea 21 de membri, 2 vicepreședinți, dispare Gabi Firea din peisaj, un potențial contracandidat la șefia partidului pentru Ciolacu, dispare și domnul Dîncu de la șefia Consiliului Național, un personaj destul de controversat, dar vine un om apropiat de domnul Ciolacu, adică de domnul Tudose, Mihai Tudose, și bineînțeles, rămâne Grindeanu, că pe Grindeanu nu poate să-l mute așa ușor, rămâne deocamdată Paul Stănescu, care influențează destul de mult o parte din organizațiile PSD, iar conducerea PSD devine foarte stufoasă, 8 vicepreședinți pe regiuni, 8 pe domenii, vor avea și noi, și practic vechile vedete, care intră în PSD: Elisabeta Lipă va deveni vicepreședinte al PSD-ului pe sport, domnul Jianu la fel, domnul Mihnea Costoiu – deși, mă rog, a avut niște dosare pe la DNA – dar va fi mâine frumos și bine, astfel încât partidul, dacă cumva se întâmplă ca după 10 decembrie, când avem rezultatele, ca domnul Ciolacu să nu fie președinte, cumva această structură de conducere să nu-i ceară imediat capul lui Ciolacu, adică să-l susțină pentru funcția de premier, fix cum s-a întâmplat cu Victor Ponta.

Victor Ponta a pierdut alegerile, dar a rămas premier al României până când s-a întâmplat situația de la Colectiv și a venit președintele Iohannis și ne-a spus că au murit prea mulți oameni și a fost nevoie să moară oameni ca să plece Victor Ponta. 

Dacă Ciolacu pierde alegerile, vedem dacă rămâne premier. Dacă nu rămâne premier, depinde ce vrea viitorul președinte. Vom avea și alegeri parlamentare, vom vedea câtă putere va avea PSD-ul în parlament și dacă va fi în opoziție, se va restrânge. Va fi un nou congres – ăla va fi cu cuțitele lungi, cum se face la PSD. Dacă va fi de bine, atunci nu va fi nici o problemă. 

Citește și