• Radiodifuzorul de stat din Moldova a fost vandalizat cu vopsea, incident legat de un grup antrenat în Moscova.
  • Doi tineri au fost arestați, recunoscând că au fost plătiți pentru atacuri.
  • Președintele Maia Sandu se pregătește pentru alegeri, având oponenți pro-ruși.

Radiodifuzorul de stat al Republicii Moldova a raportat pe 28 septembrie că vandalii au împroșcat vopsea la intrarea în clădirea sa din Chișinău, incidentul având loc la o zi după ce poliția a asociat faptele similare unui grup antrenat la Moscova, destinat destabilizării viitoarelor alegeri, scrie Yhe Kyiv Independent.

Andrei Zăpsa, director general adjunct al Teleradio-Moldova, a declarat că postul nu se teme de acest act de vandalism, subliniind devotamentul față de societate și cetățeni. El a menționat că instituția a anticipat întotdeauna atacuri din partea „grupurilor radicale”. În aceeași noapte, poliția a raportat că vandalii au turnat vopsea pe clădirea Curții Supreme.

Autoritățile moldovenești suspectează că aceste acte de vandalism sunt orchestrate de un grup antrenat la Moscova pentru a provoca instabilitate înaintea alegerilor prezidențiale de luna viitoare, în care președintele pro-european Maia Sandu este favorită. Printre principalii săi oponenți se numără Alexander Stoianoglo, fost procuror general, susținut de partidele pro-ruse, și Renato Usatîi, care promovează relații bune cu atât Occidentul, cât și Moscova. Pe 27 septembrie, poliția a reținut doi tineri pentru atacuri similare, care au recunoscut că au fost plătiți cu 5.000 de euro pentru acțiunile lor și că au primit antrenament în Rusia.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și