• Kimberly Cheatle va fi interogat despre deficiențele de securitate în urma tentativei de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump.
  • Există o presiune crescândă din partea republicanilor pentru demisia lui Cheatle, după ce s-au raportat multiple cereri de întărire a securității.
  •  În urma incidentului, au fost deschise mai multe investigații, inclusiv de către inspectorul general al Departamentului de Securitate Internă și FBI.

Membrii republicani ai Congresului se concentrează asupra rolului Serviciului Secret, pe măsură ce frustrarea și furia lor cresc cu privire la răspunsul agenției la tentativa de asasinare a candidatului la președinție Donald Trump, conform BBC.

Luni, o audiere a unei comisii a Camerei Reprezentanților o va interoga pe Kimberly Cheatle, directorul Secret Secret, despre care Mike Johnson, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților, a declarat că va fi „o emisiune de neocolit” pentru americanii îngrijorați de deficiențele de securitate de la un miting din Pennsylvania la începutul acestei luni.

Agenția doamnei Cheatle este însărcinată să asigure protecția președintelui și a familiei sale, a foștilor președinți, a celor care urmează să ajungă la Casa Albă și a altor candidați politici.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Republicanii, care controlează Camera Reprezentanților, au fost uniți în a face presiuni pentru ca Cheatle să demisioneze – sau să fie concediată – după ce un bărbat înarmat în vârstă de 20 de ani a reușit să îl împuște pe fostul președinte în ureche la mitingul din 13 iulie.

Se așteaptă ca președintele comisiei, James Comer, să descrie incidentul ca fiind „previzibil”, iar Secret Service ca fiind „fața incompetenței”, în observațiile sale de deschidere a audierii.

Mulți dintre parlamentari au confruntat-o pe Cheatle la convenția republicană de săptămâna trecută, difuzând înregistrări video în care cereau răspunsuri. Într-un nou interviu cu Fox News, Trump a declarat că nimeni nu l-a avertizat cu privire la o problemă în perioada premergătoare incidentului de la miting.

„Nimeni nu a menționat asta, nimeni nu a spus că există o problemă. Aș fi așteptat 15 minute, ei ar fi putut spune să așteptăm 15 minute, 20 de minute, cinci minute, ceva”, a declarat el în interviul comun cu candidatul său la vicepreședinție JD Vance, care urmează să fie difuzat integral luni.

Presa americană raportează că Trump a solicitat securitate suplimentară în lunile premergătoare tentativei de asasinat, dar că agenția i-a refuzat sau nu a putut să îndeplinească cererile din cauza lipsei de personal. CBS News, partenerul de știri al BBC, a relatat că frustrările fostului președinte în materie de securitate datează de doi ani.

Eric Trump, fiul fostului Președinte, a declarat că a solicitat întărirea securității în timpul campaniei, în timp ce duminică a dat vina pe administrația Biden și pe Cheatle pentru tentativa de asasinat și a susținut că nu a existat „nicio responsabilitate” pentru acțiunile agenției.

Vorbind pentru CNN, Johnson a declarat că, în plus față de audierea din Camera Reprezentanților, parlamentarii vor publica luni mai multe detalii despre un grup de lucru bipartizan cu autoritate de citație însărcinat cu investigarea răspunsului Serviciului Secret.

Duminică, senatorul republican Ron Johnson a declarat pentru Fox News că va publica în curând informații „preliminare” din propriul său raport de investigare a atacului. Acest raport este menit să încurajeze oamenii să vină cu mai multe imagini și relatări de primă mână. El a adăugat că ancheta sa este acum bipartizană și va fi condusă împreună cu senatorul Richard Blumenthal, un democrat din Connecticut.

Trump a făcut mai multe apariții după incident, inclusiv la un miting în Grand Rapids, Michigan, sâmbătă, unde a spus mulțimii că „a încasat un glonț pentru democrație”.

Fostul său medic de la Casa Albă, Dr. Ronny Jackson, a emis o declarație în aceeași zi în care a afirmat că glonțul a creat o rană de 2 cm pe urechea lui Trump care începe să se „vindece corect”.

Citește și