• Fostul şef CIA este îngrijorat de ce decizii ar putea lua Trump până la finalul mandatului
  • Trump este furios pe agenţiile americane pentru că nu au fost declasificate mai multe informaţii
  • Actualul preşedinte ar putea schimba şefii de la CIA şi FBI pe final de mandat, spune Bogdan Nicolae

Este o situație tensionată la Casa Albă. Donald Trump a numit mai mulți apropiați în funcții cheie ale armatei, asta după ce l-a concediat Mark Esper.

Fostul șef CIA, John Brennan, spune că este îngrijorat de ce ar putea face Trump cu puterea sa până pe 20 ianuarie. Bogdan Nicolae, analist politică externă, a explicat pentru Aleph News de ce temerile lui Brennan sunt foarte întemeiate.

„Ieşirea lui vine la o zi de la convocarea actualului director CIA. Există întemeieri pe faptul că Trump este foarte furios, pentru că agenţiile americane nu l-au ajutat în campania electorală, cel puţin aşa susţin cei apropiaţi lui. Ar fi vrut ca mai multe informaţii să fie declasificate. El şi-a numit un foarte bun apropiat în poziţia de director al comunităţii naţioanele de informaţii, ar fi vrut ca mai multe date de acolo să fie scoase la iveală şi folosite în campania electorală. Prin urmare, există aceste temeri”.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA

Donald Trump ar putea face câteva mutări pe final de mandat, în speranţa de a demonstra că alegerile au fost fraudate, aşa cum susţine el.

„Un preşedinte care mai are două luni la dispoziţie ar putea să numească noi directori la CIA şi FBI, în scopul de a scoate la iveală ceea ce el ar putea considera fraudă electorală”, a mai spus Bogdan Nicolae.