• Ultimele lovituri aeriene israeliene ar fi fost concepute pentru „a pregăti terenul pentru posibila voastră intrare și pentru a continua degradarea Hezbollah”.
  • Șeful armatei israeliene a spus: „Astăzi, Hezbollah și-a extins raza de acțiune, iar mai târziu, vor primi un răspuns foarte puternic. Pregătiți-vă”.
  • Ministrul libanez al sănătății a declarat că loviturile israeliene continue de miercuri au ucis peste 50 de persoane.

Șeful armatei israeliene a declarat miercuri că armata se pregătește pentru o posibilă operațiune terestră în Liban, în timp ce Hezbollah a aruncat zeci de proiectile în Israel, inclusiv o rachetă îndreptată spre Tel Aviv, care a fost cea mai puternică lovitură de până acum a grupului militant, scrie Sky News.

Adresându-se trupelor de la frontiera de nord, șeful Statului Major, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat că ultimele lovituri aeriene israeliene au fost concepute pentru „a pregăti terenul pentru posibila voastră intrare și pentru a continua degradarea Hezbollah”.

Într-o referire la racheta îndreptată spre Tel Aviv, el a spus: „Astăzi, Hezbollah și-a extins raza de acțiune, iar mai târziu, vor primi un răspuns foarte puternic. Pregătiți-vă”.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

Pentru a atinge obiectivul de întoarcere la casele lor a cetățenilor strămutați din nordul Israelului, „pregătim procesul unei manevre”, a spus el.

În ultimele zile, armata israeliană a declarat că nu are planuri imediate pentru o invazie terestră. Declarația lui Halevi a fost cea mai puternică de până acum din partea unui lider israelian, sugerând că trupele ar putea interveni.

În cadrul altor evenimente, ministrul libanez al sănătății a declarat că loviturile israeliene continue de miercuri au ucis peste 50 de persoane. Acest lucru a ridicat bilanțul victimelor din ultimele trei zile la 615, iar peste 2.000 de persoane au fost rănite.

Citește și