• Egiptul propune două zile de încetare a focului în Gaza în schimbul a patru ostatici.
  • Grupuri pro-iraniene din Irak au lansat drone împotriva Israelului.
  • Armata Israelului a executat raiduri în centrul Gazei, în Rafah și Jabaliya împotriva Hamas.
  • Ofensiva terestră israeliană a continuat în sudul Libanului, zeci de teroriști Hezbollah eliminați.

Un oficial Hamas din biroul politic stabilit la Qatar, Husam Badran, spune că organizația teroristă este deschisă la negocieri pentru un acord de încetare a focului în Gaza, în timp ce la Doha se reiau discuțiile pentru încheierea războiului. Șeful Mossadului, David Barnea, directorul CIA, Bill Burns, și premierul Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, reiau astăzi negocierile pentru un acord de încetare a focului în Gaza ce ar putea duce la încetarea luptelor și în Liban.

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis de trupele IDF la începutul acestei luni, o evoluție pe care liderii israelieni și occidentali au descris-o drept o „oportunitate” de a face progrese în privința unui acord care ar duce la eliberarea unora sau a tuturor ostaticilor deținuți în Gaza.

Hamas nu va fi implicată în această rundă de întâlniri, a declarat un oficial israelian pentru The Times of Israel, dar ar putea participa la o rundă ulterioară, cu mediatori care să facă naveta între grupul terorist și negociatorii israelieni.

Recomandări

TRUMP SFIDEAZĂ DEMOCRAȚII
CE BANI DUC LA CASA ALBĂ?
DRAGOSTEA E OARBĂ
O LUNĂ DE IPHONE 16
GUTERRES, RESPINS ÎN UCRAINA
LE-AU STRICAT PLANURILE

Israelul explorează posibilitatea unui mic acord menit să demareze discuțiile cu Hamas cu privire la un acord global, a declarat oficialul, și să înțeleagă procesul decizional al Hamas după moartea lui Sinwar.