• Bill Nelson consideră îngrijorătoare potențialele conversații multiple Musk-Putin.
  • Kremlinul neagă raportul, afirmând că a existat doar o convorbire telefonică.
  • Gregory Meeks acuză Musk și Trump de neglijarea securității naționale.
  • Campania Trump îl apără pe Musk, numindu-l lider industrial de excepție.
  • NASA colaborează cu SpaceX pentru misiuni spațiale.

Șeful NASA a declarat că Elon Musk ar trebui investigat pentru conversațiile sale cu Vladimir Putin și dacă este adevărat, „ar fi îngrijorător” pentru o serie de agenții americane, conform POLITICO.

Reacția NASA

Nu știu dacă această poveste este adevărată. Cred că ar trebui investigată”, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, care a fost anterior senator democrat în Florida, la Summitul economiei mondiale al Semafor.

„Dacă povestea este adevărată, că au existat mai multe conversații între Elon Musk și președintele Rusiei, atunci cred că ar fi îngrijorător, în special pentru NASA, pentru Departamentul Apărării, pentru unele dintre agențiile de informații”.

Recomandări

CÂND SE SCHIMBĂ ORA
MUSK L-A CREAT PE STARK
SENTINȚĂ REDUSĂ
„MIAU” DAT CONCEDIU
NEESON SE RETRAGE
FĂ A.I. DIN CE AI

Rusia neagă, democrații atacă, republicanii iartă

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a negat raportul, spunând că Musk și Kremlinul au avut doar o convorbire telefonică. Musk nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Gregory Meeks, un membru de rang înalt al Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, l-a atacat dur pe Musk în urma acuzațiilor, despre care a spus că „ridică multe întrebări serioase”.

[Știm] deja acest lucru: Elon Musk și candidații săi preferați, Donald Trump și JD Vance, nu înțeleg sau nu le pasă de securitatea națională a SUA, ci doar de interesele lor personale”, a declarat Meeks într-o declarație.

Prin urmare, sunt instrumente ușor de exploatat pentru Vladimir Putin – fie pentru a răspândi dezinformarea Kremlinului, fie pentru a vinde o „pace” care ar forța capitularea Ucrainei.”

Într-o declarație, secretarul național de presă al campaniei Trump, Karoline Leavitt, l-a apărat pe Musk ca pe un „lider industrial unic într-o generație” și a subliniat că Trump „își va restabili pacea printr-o politică externă puternică pentru a descuraja agresiunea Rusiei și a pune capăt războiului din Ucraina”.

Citește și