• Dorința Moscovei de a utiliza măsuri hibride și secrete a atins un „nivel nemaivăzut până acum”, a declarat Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, BND.
  • Kahl a subliniat că Kremlinul cheltuiește pentru armata sa mult mai mult decât o fac țările europene pentru a lor și își consolidează semnificativ forțele convenționale.
  • Potrivit lui Kahl, obiectivul final al președintelui rus Vladimir Putin este de a „scoate SUA din Europa”.

Șefii serviciilor de informații germane au lansat avertismente dure cu privire la spionajul rusesc și la pregătirile pentru un conflict militar cu NATO în cadrul unei audieri parlamentare de luni, scrie Politico.

Dorința Moscovei de a utiliza măsuri hibride și secrete a atins un „nivel nemaivăzut până acum”, a declarat Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, BND, avertizând totodată că „confruntarea militară directă cu NATO a devenit o opțiune pentru Moscova”.

Obiectivul Kremlinului este de a diviza Occidentul pentru a împiedica capacitatea Europei de a se apăra, consolidând în același timp armata rusă în pregătirea unui potențial atac, a declarat Kahl parlamentarilor.

Recomandări

PROFU' DE SEX
ANA MERGE MAI DEPARTE
PRAGA VREA TURISM BUN
TRUMP, NEMULȚUMIT DE ROL
BAZA ONU, ATACATĂ
ȘI PLANTELE ÎȘI FAC VIAȚA

Putin va continua să testeze liniile roșii ale Occidentului și să escaladeze în continuare confruntarea”, a spus el. „Forțele armate ruse vor fi probabil în măsură, în ceea ce privește personalul și materialele, să lanseze un atac împotriva NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”.

Kahl a subliniat că Kremlinul – care poartă un război total împotriva Ucrainei vecine din februarie 2022 – cheltuiește pentru armata sa mult mai mult decât o fac țările europene pentru a lor și își consolidează semnificativ forțele convenționale.

„Accentul acestei consolidări este, desigur, în direcția strategică vest, de-a lungul flancului estic al NATO”, a declarat Kahl.

Potrivit lui Kahl, obiectivul final al președintelui rus Vladimir Putin este de a „scoate SUA din Europa” și de a restabili granițele NATO de la sfârșitul anilor 1990, creând astfel o „sferă de influență rusă” și stabilind o „nouă ordine mondială”.

Citește și