Semn rău, potrivit legendelor. Un corb din Turnul Londrei este de negăsit

  • Legenda spune că cel puțin șase corbi trebuie păstrați la castel sau regatul va cădea.
  • Unul dintre corbii de la Turnul Londrei se crede că a murit.
  • Este de negăsit de săptămâni.

Acest lucru înseamnă că turnul este aproape de a avea mai puțin de șase corbi, ceea ce potrivit legendei, ar aduce moarte pentru regat, potrivit The Guardian.

Maestrul corbului, Christopher Skaife, a confirmat că una dintre păsări, Merlina, cunoscută drept regina răutății turnului corbilor, se presupune că a murit, după ce a dispărut săptămâni întregi.

Într-o declarație pentru BBC Radio 4, Skaife a spus: „Merlina este un corb cu spirit liber și se știe că a părăsit incinta turnului cu multe ocazii. Sunt prietenul ei și în mod normal se întoarce la noi, dar de data aceasta nu a făcut-o. Deci, mă tem că nu mai este printre noi.”

El a adăugat: „Chiar înainte de Crăciun, înainte de a intra în blocaj, puneam corbii la culcare și ea nu s-a mai întors”.

Dacă ar fi confirmată, moartea lui Merlina ar reduce numărul corbilor de la turn la șapte. Conform legendei, dacă încă doi ar muri, turnul și regatul ar cădea.

Dar Skaife a spus că, dacă Merlina nu se întoarce, turnul avea un corb de rezervă pentru a se asigura că cel puțin șase rămân.

El a mai spus: „Avem șapte corbi aici la Turnul Londrei, șase prin decret regal. Și, bineînțeles, am încă unul de rezervă, așa că suntem bine în acest moment.”

Într-o declarație pe Twitter, Turnul Londrei a spus că speră că Merlina va fi înlocuită cu un pui din programul său de creștere a corbilor.

Diferite legende asociază păstrarea corbilor la turn cu Carol al II-lea și cu astronomul său regal, John Flamsteed. Potrivit uneia, Charles a refuzat să scoată corbii din turn după ce Flamsteed s-a plâns că i-au ascuns vederea asupra stelelor.

Potrivit alteia, Flamsteed era îngrijorat că acești corbi erau persecutați la turn după ce erau asociați cu Marele Incendiu din Londra. După ce a fost sfătuit că uciderea tuturor corbilor ar fi un semn rău, Carol al II-lea a ordonat apoi păstrarea a șase păsări la turn.