• Președintele Serbiei a anunțat reintroducerea serviciului militar obligatoriu, cu o durată de 75 de zile, care va fi implementat din 2025.
  • Serviciul militar va fi obligatoriu pentru bărbați, în timp ce femeile vor putea participa pe bază voluntară.
  • Aprobarea finală a propunerii depinde de votul Guvernului și Parlamentului, unde partidul președintelui Vucic deține majoritatea.

Președintele Serbiei a anunțat semnarea unui acord privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu, cu o durată de 75 de zile, care va intra în vigoare începând cu anul 2025, potrivit Deutsche Welle.

„Sper că toți înțelegeți cât de necesară este o armată puternică și cât de important este să achiziționăm și să producem mai multe arme”, a declarat acesta în cadrul unei ceremonii la Academia Militară a Serbiei.

Serviciul militar ar urma să fie obligatoriu pentru bărbați, în timp ce pentru femei ar rămâne opțional, a adăugat președintele.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Pentru ca măsura să fie implementată, atât Guvernul, cât și Parlamentul – unde partidul lui Aleksandar Vucic deține o majoritate solidă – trebuie să aprobe propunerea, conform sursei citate.

Citește și