• Oficiali ai serviciilor de informații americane spun că Iranul este responsabil pentru tentativele de hacking care au vizat campaniile prezidențiale ale lui Donald Trump și Kamala Harris.
  • Reprezentanța Iranului la Organizația Națiunilor Unite a negat acuzațiile, afirmând că Iranul nu a avut nici motive, nici intenția de a interveni în alegerile din SUA.
  • Oficialii americani consideră că obiectivul Iranului este de a provoca disensiuni, de a submina încrederea în instituțiile democratice și de a influența eventual rezultatul alegerilor.

Oficiali ai serviciilor de informații americane spun că Iranul este responsabil pentru tentativele de hacking care au vizat campaniile prezidențiale ale lui Donald Trump și Kamala Harris.

FBI, Office of the Director of National Intelligence și Cybersecurity and Infrastructure Security Agency au publicat o declarație comună în care atribuie intruziunile cibernetice Iranului, ca parte a unui efort mai amplu al Teheranului de a interveni în politica americană.

Oficialii americani consideră că obiectivul Iranului este de a provoca disensiuni, de a submina încrederea în instituțiile democratice și de a influența eventual rezultatul alegerilor din toamnă, scrie AP.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Reprezentanța Iranului la Organizația Națiunilor Unite a negat acuzațiile, afirmând că Iranul nu a avut nici motive, nici intenția de a interveni în alegerile din SUA și a cerut SUA să aducă dovezi.

Evaluarea guvernului SUA coincide cu datele furnizate de Microsoft și Google, care au semnalat încercări ale Iranului de a se infiltra în conturi care au legătură cu campaniile prezidențiale.

Citește și