• Siegfried Mureşan este primul europarlamentar din România care îndeplineşte acest rol.
  • Bugetul multianual al UE, întins pe 7 ani, are o valoare totală de aproximativ 1,3 trilioane de euro.
  • România beneficiază de aproximativ 46 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă 16,5% din PIB-ul ţării.

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, din grupul popularilor europeni, a fost desemnat de grupurile politice din PE negociator-şef privind viitorul buget al UE.

Bugetul multianual al UE, întins pe 7 ani, are o valoare totală de aproximativ 1,3 trilioane de euro şi este instrumentul din care România primeşte cea mai mare parte a fondurilor europene nerambursabile pentru investiţii şi pentru subvenţiile agricole. Din actualul exerciţiu financiar multianual, 2021 – 2027, România beneficiază de aproximativ 46 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă 16,5% din PIB-ul ţării.

Siegfried Mureşan este primul europarlamentar din România care îndeplineşte acest rol.

Recomandări

BEBINCA LOVEȘTE SHANGHAI
SITUAȚIA DIN GAZA E O CATASTROFĂ
BIBI: „HOUTHI VOR PLĂTI”
ÎNCEPE PROCESUL TIKTOK
HARRIS CONDAMNĂ ATACUL
META ANTRENEAZĂ A.I.

Elaborarea bugetului multianual al Uniunii Europene pe următorii 7 ani va fi cea mai importantă decizie pe care o va lua actuala legislatură a Parlamentului European. De aceea, mă bucur că am primit acest rol important şi le mulţumesc colegilor pentru desemnare. În această muncă legislativă importantă, voi folosi toată experienţa pe care am dobândit-o ca negociator-şef al bugetelor anuale ale Uniunii Europene din 2018 şi 2024, precum şi ca negociator-şef al Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă în valoare de 800 de miliarde de euro, din care este finanţat şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”, a declarat Mureşan.

Citește și