• Autoritățile au declarat că pierderea de putere a motorului dragorului a făcut ca acesta să plutească în derivă în nava singaporeză, perforându-i rezervorul de petrol.
  • Cel puțin jumătate din petrolul din rezervor, aproximativ 400 de tone, s-a vărsat.
  • Cantități mari au fost aduse la țărm.

Autoritățile din Singapore se străduiesc să curețe o mare deversare de petrol care a înnegrit coasta sudică a orașului-stat, la câteva zile după un accident maritim. Vineri, o barcă de dragare sub pavilion olandez s-a ciocnit de o navă de alimentare cu combustibil din Singapore, ancorată în strâmtoarea maritimă din largul țării, scrie BBC.

Autoritățile au declarat că pierderea de putere a motorului dragorului a făcut ca acesta să plutească în derivă în nava singaporeză, perforându-i rezervorul de petrol. Cel puțin jumătate din petrolul din rezervor, aproximativ 400 de tone, s-a vărsat, iar cantități mari au fost aduse la țărm.

Alunecarea a provocat o ruptură a unuia dintre rezervoarele de petrol ale navei Marine Honour, iar conținutul său de păcură cu conținut scăzut de sulf a fost eliberat în mare„, au precizat agențiile maritime și de mediu din Singapore într-o declarație comună. Vizitatorii unora dintre cluburile de pe plaja de pe populara insulă-stațiune Sentosa au raportat că apa era încă întunecată și uleioasă, iar un miros persista la trei zile după incident.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Înotul și alte activități pe mare sunt interzise deocamdată în Sentosa, în timp ce mai multe plaje din întreaga țară sunt închise până la noi ordine. Există îngrijorări în ceea ce privește fauna sălbatică – cu rapoarte de la echipele de intervenție despre melci de mare și alte creaturi acoperite de ulei.

Citește și