• Israelul a bombardat o clădire din Siria, care găzduia militari iranieni.
  • Oficial american: șansele pentru un acord de încetare a focului în Gaza sunt nule.
  • 600.000 de copii palestinieni nu au unde să învețe.
  • Liderul opoziției israeliene, Gantz, a declarat că armata ar trebui să se concentreze pe Liban.

Presa de stat din Siria anunță că 5 persoane au murit și alte 19 sunt rănite ca urmare a atacurilor aeriene israeliene de seara trecută asupra Centrului de Studii și Cercetări Științifice. A fost folosit anterior de armata siriană și forțele susținute de Iran pentru a produce arme chimice, rachete sol-sol și sol-aer în nord-vestul Siriei. Israelul a lovit și ținte Hezbollah din nordul Libanului și mai multe obiective din Gaza.

Un oficial din domeniul Sănătății, citat de agenția siriană SANA, a declarat că 13 persoane au fost rănite în urma atacurilor, dintre care mai multe sunt în stare critică. Echipele de urgență continuă să transporte răniții, în timp ce pompierii luptă pentru a stinge două incendii declanșate de loviturile aeriene.

Surse regionale de informații au confirmat că centrul militar de lângă Misyaf, despre care se crede că găzduiește experți iranieni, a fost lovit de mai multe ori. Acest centru este cunoscut pentru implicarea sa în producția de arme și a fost ținta frecventă a atacurilor israeliene în ultimii ani, dată fiind colaborarea cu Iranul.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Deși Israelul nu a comentat oficial loviturile, țara și-a intensificat în mod evident atacurile asupra milițiilor susținute de Iran în Siria, de la atacul Hamas asupra civililor israelieni din 7 octombrie. Printre țintele israeliene recente se numără și apărarea aeriană a armatei siriene, dar și forțe militare siriene.

Citește și