• Site-urile aeroporturilor din România au fost atacate cibernetic, duminică noapte, de hackerii ruși ai grupării Killnet.
  • Acestea nu au fost sparte de hackeri, ci doar indisponibilizate prin lansarea unui volum uriaş de trafic fals.
  • Specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au transmis, duminică, că au blocat mii de atacuri malițioase.

Site-urile aeroporturilor din România au fost atacate cibernetic, duminică noapte, de hackerii ruși ai grupării Killnet. Unele dintre acestea nu au mai putut fi accesate timp de mai multe ore, iar altele și-au revenit la scurt timp după mizeul nopții.

Site-urile aeroportuilor din București, Cluj, Iași, Satu Mare, Oradea, Sibiu, Constanța sau Suceava nu au mai putut fi accesate pe parcursul nopții. Acestea nu au fost sparte de hackeri, ci doar indisponibilizate prin lansarea unui volum uriaş de trafic fals.

Specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au transmis, duminică, că au blocat mii de atacuri malițioase, după ce acestea au vizat în ultimele zile site-urile unora dintre cele mai importante instituții din România.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

STS a precizat că a fost înregistrată o creștere semnificativă, iar pe anumite pagini web a fost depășit procentul de 100% în comparație cu alte perioade.