• 72% dintre alegătorii înregistrați cred că președintele nu are sănătatea mintală și cognitivă necesară pentru a exercita funcția de președinte.
  • Biden are 81 de ani, iar Trump 78.
  • Sunt mai puțin încrezător în capacitatea lui Biden de a conduce această țară astăzi decât am fost vreodată”, a declarat un alegător democrat pentru BBC după dezbatere.

Un nou sondaj arată că unii alegători democrați sunt profund îngrijorați cu privire la capacitatea mentală a lui Joe Biden de a exercita funcția de președinte, după o prestație șubredă la dezbaterea de joi, scrie BBC.

Un sondaj CBS News Youth Gov publicat duminică a arătat că 72% dintre alegătorii înregistrați cred că președintele nu are sănătatea mintală și cognitivă necesară pentru a exercita funcția de președinte – o creștere puternică față de 65% care au spus același lucru într-un sondaj CBS News anterior.

49% dintre alegători spun același lucru despre fostul președinte Donald Trump. Deosebit de alarmant pentru campania lui Biden, 45% dintre democrații înregistrați care au răspuns la sondaj cred că președintele ar trebui să se dea la o parte pentru un alt candidat.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ROMÂNIA VS. OLANDA
HAPPY WORK PLACE

Îngrijorările legate de vârsta candidaților – Biden are 81 de ani, iar Trump 78 – existau înainte de dezbaterea de joi. Cu toate acestea, vocea răgușită și răspunsurile confuze ale dlui Biden au reaprins îngrijorarea în rândul unor democrați cu privire la candidatura sa, iar unii au cerut ca dl Biden să se retragă.

În zilele care au urmat dezbaterii, prima doamnă Jill Biden, vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Barack Obama au recunoscut că nu a fost cea mai bună prestație a lui Biden. Dar ei și mulți alți aliați democrați au respins apelurile ca Biden să se dea la o parte.

Sondajul CBS contrastează cu o notă transmisă sâmbătă de Jen O’Malley, președinta campaniei lui Biden. Aceasta susține că sondajele interne arată că clasa de pe centură” îl exclude pe dl Biden, nu americanii din întreaga țară.

Dar interviurile cu alegătorii după dezbatere confirmă îngrijorarea exprimată în sondajul CBS News. Alegătorii au declarat pentru BBC News că sunt îngrijorați de președinte după prestația sa. Sunt mai puțin încrezător în capacitatea lui Biden de a conduce această țară astăzi decât am fost vreodată”, a declarat un alegător democrat pentru BBC după dezbatere.

Citește și