• Trump are un avans de un punct procentual, 48%-47%, față de Harris.
  • Sondajul NYT a arătat în special că alegătorii consideră că trebuie să afle mai multe despre Harris.
  • Sondajul indică faptul că dezbaterea prezidențială de marți ar putea fi un moment crucial.
  • Harris va avea ocazia să ofere mai multe detalii despre politicile pe care le are în vedere.

Donald Trump și Kamala Harris sunt de fapt la egalitate în ultimele săptămâni ale campaniei electorale, potrivit unui sondaj național realizat de New York Times și Siena College, ridicând miza dezbaterii prezidențiale de marți, scrie The Guardian.

Trump are un avans de un punct procentual, 48%-47%, față de Harris, potrivit sondajului publicat duminică, o diferență care se încadrează în marja de eroare de trei puncte procentuale a sondajului, ceea ce înseamnă că o victorie pentru oricare dintre candidați în alegerile din 5 noiembrie este la îndemână.

Separat, un sondaj CBS/YouGov de duminică a arătat o cursă la fel de strânsă în statele cheie, cu Harris conducând la limită în Michigan (50%-49%) și Wisconsin (51%-49) și la egalitate în Pennsylvania.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Deși campania lui Trump a traversat o perioadă relativ dificilă în săptămânile care au urmat retragerii președintelui democrat Joe Biden din cursă în iulie, cele mai recente sondaje indică faptul că baza sa de susținere nu pleacă nicăieri.

Sondajul NYT a arătat în special că alegătorii consideră că trebuie să afle mai multe despre Harris, în timp ce opiniile lor despre Trump sunt în mare parte stabilite. În cadrul sondajului, 28% dintre alegătorii probabili au declarat că au nevoie de mai multe informații despre candidata democrată, în timp ce doar 9% au spus același lucru despre Trump.

Sondajul indică faptul că dezbaterea prezidențială de marți ar putea fi un moment crucial.

Harris va avea ocazia să ofere mai multe detalii despre politicile pe care le are în vedere, în timp ce se va confrunta cu Trump pe parcursul a 90 de minute. Cursa este atât de strânsă încât chiar și un impuls marginal pentru oricare dintre candidați ar fi semnificativ.

În urma ultimelor sondaje, Jen O’Malley Dillon, președinta campaniei de realegere a lui Harris, a declarat duminică într-un e-mail adresat susținătorilor: „Așa cum vicepreședintele Harris a spus încă din prima zi, suntem outsideri în această cursă. Avem mult de lucru pentru a ne asigura că vom câștiga în noiembrie, iar acest lucru ne va cere să continuăm să strângem bani în mod agresiv.

Citește și