S-a votat cu patimă în Europa: Asistăm la o ascensiune a extremismului

S-a votat cu năduf în Europa, cu patimă. Presa transmite ceea ce s-a întâmplat în Germania, în Austria.
Deja discuțiile au avansat de când s-au dat exit poll-urile. Să nu uităm că în aceste state, cu democrații mai avansate decât ale noastre, exit poll-urile arată niște cifre pe care te poți baza, chiar dacă nu sunt rezultate oficiale ale statului.

Este un dezastru anunțat în Germania, în Austria. Este un potențial dezastru și în Franța; Președintele Franței a dizolvat Parlamentul și a cerut alegeri anticipate. Macron a fost umilit. El nu stătea foarte bine pe intern. Presa europeană scrie că ascensiunea acestui puști de 28 de ani, Jordan Bardella, setează cumva discuția pentru alegerile prezindețiale din 2027. Macron iese din scenă. Până în 2027, din nou se va discuta despre ascensiunea extremiștilor.

Roberta Metsola și-a asigurat postul în Parlamentul European.

În Germania, se cere ori vot de încredere pe Scholz, ori alegeri anticipate. AFD cere alegeri anticipate pentru că și acolo s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat în Franța.

În Spania, a fost o campanie pro sau anti Sanchez, Premierul Spaniei – despre a căruit soție se știe că era implicată într-un dosar de corupție. A făcut acele mișcări politice vizavi de Justiție.

SPD are probleme în acest moment în Europa. Se văd încă rănile Germaniei după căderea Zidului Berlinului.
AFD era puternic în Estul Germaniei; CDU era puternic în vestul Germaniei. Olaf Scholz era la 20% încredere. Acum e o prăbușire în sondaje.

Germania are cele mai multe locuri alocate in Parlamentul European, 96. Ne interesează Germania, Franța, Italia, Spania, aceste state având cele mai multe locuri în Parlamentul European.

În Austria – singurul stat care a băgat veto când să intrăm în Schengen – s-a întâmplat ceea ce ne-a anunțat și Nehammer. Problema migrației a capacitat alegerile europarlamentare, și ca atare, partidul de extremă dreaptă s-a clasat primul în aceste alegeri.

Exit mobile version