• Partenerul oficial de catering al satului olimpic, Sodexo Live!, a confirmat „o cerere foarte mare” pentru anumite produse.
  • Satul Olimpic urmează să servească aproximativ 13 milioane de mese în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice.
  • De asemenea, mâncarea de la Jocurile Olimpice de la Paris a fost reglementată de o cartă de calitate strictă.

Mai mulți sportivi s-au plâns de o lipsă de alimente la Satul Olimpic din Paris, potrivit unor rapoarte.
Conform ziarului francez L’Équipe, concurenții au declarat că cantitatea de alimente disponibile, în special ouă, care au fost raționalizate miercuri la micul dejun, și carne la grătar, este insuficientă, scrie BBC.

Partenerul oficial de catering al satului olimpic, Sodexo Live!, a confirmat „o cerere foarte mare” pentru anumite produse și a declarat că „volumele vor fi mărite” pentru a „satisface nevoile sportivilor”. Satul Olimpic urmează să servească aproximativ 13 milioane de mese în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

„S-a solicitat revizuirea în creștere a cantităților prevăzute inițial, pe care grupul le va putea satisface”, a confirmat un purtător de cuvânt al grupului Carrefour, care este însărcinat cu aprovizionarea cu produse proaspete a Satului Olimpic. Hrănirea a 15.000 de sportivi internaționali din 208 teritorii și națiuni, precum și a echipelor de sprijin, a oficialilor și a voluntarilor, este o sarcină uriașă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Pe parcursul celor două perioade de 15 zile ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice, vor fi servite peste 13 milioane de mese – echivalentul cantității de alimente furnizate la 10 Cupe Mondiale de fotbal. Sportivii au acces la șase zone principale dedicate bucătăriei franțuzești, asiatice, afro-caribiene și mondiale, cu 500 de rețete diferite care satisfac o mare varietate de gusturi.

De asemenea, mâncarea de la Jocurile Olimpice de la Paris a fost reglementată de o cartă de calitate strictă. Aceasta a fost elaborată pe parcursul a patru ani de muncă, cu scopul de a reduce la jumătate amprenta de carbon a meselor produse în timpul Jocurilor, în comparație cu Londra 2012. Ca urmare, un sfert din toate ingredientele vor fi obținute pe o rază de 250 km de la Paris, iar 20% vor fi certificate ca fiind ecologice.

Toată carnea, laptele și ouăle vor proveni din Franța, iar o treime din alimente vor fi pe bază de plante. În satul olimpic au fost instalate 200 de fântâni de apă, sucuri și sucuri răcoritoare și vor fi oferite numai pahare și veselă reutilizabile.

Citește și